USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинські священики пробралися на корвет «Луцьк»

6 Березня 2014 17:00
Сьогодні, 6 березня, волинські священнослужителі відслужили молебень на корветі «Луцьк». Під час молитви над кораблями літали військові вертольоти. Про це написав речник волинської єпархії Валентин Марчук на своїй сторінці у Фейсбуці.

ВТОМИЛИСЬ, АЛЕ ЗВЕРШИЛИ
«З благословення військового єпископа - митрополита Августина та митрополита Волинського і Луцького Ніфонта представники Волинської єпархії — голова іформаційно-просвітницького відідлу протоієрей Валентин Марчук, голова єпархіального відділу по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннямии протоієрей Олександр Мазурак, член спілки художників України художник-іконописець Ярослав Жупанюк та Михайло Головатий— у середу, 5 березня, прибули до військової частини А0793 м. Севастополь АР Крим.

Декілька годин отці простояли між військовою частиною та озброєними людьми, які оточили й заблокували українців.

В ЧАСІ МОЛИТВИ НАД КОРАБЛЯМИ ЛІТАЛИ ВІЙСЬКОВІ ВЕРТОЛЬОТИ
У четвер, 6 березня, на корветі «Луцьк» волинські священнослужителі відслужили молебень, окропили екіпаж та приміщення святою водою.
В часі молитви над кораблями літали військові вертольоти», - пише Валентин Марчук.

«У 2004 я особисто освячував корвет «Луцьк», – розповів протоієрей Валентин Марчук. – І відтоді вже 10 років духовно опікуємо особовий склад корабля. Рішення вирушити до Севастополя, щоб підтримати військових, прийняли миттєво. Дивлячись на молоді стривожені обличчя юнаків, молились, щоб милосердний Бог і надалі оберігав їх від усякого зла».

"Ми прибули на корвет як миротворці та друзі. Двічі на рік ми зустрічаємось з колективом на корветі, молимось з ними і спілкуємось. Сьогодні відбулась особлива зустріч та щира молитва, сповнена віри та надії на мирне врегулювання складної ситуації в Криму. Наша присутність є свідченням спільного переживання багатьох віруючих волинян, лучан та всіх українців", - зауважив протоієрей Олександр Мазурак.

Командир корвету "Луцьк" капітан ІІІ рангу Сергій Макеєв подякував священнослужителям за те, що приїхали і підбадьорили вояків. Сергій Володимрович виразив надію, що в скорому часі зустрінеться зі священиками уже в Луцьку на Волині.

На запрошення військових побували волиняни ще на двох кораблях Військово-морських сил України «Хмельницький» та «Донбас», де також звершили молебень та поспілкувались з особовим складом. Для командирів військових кораблів «Тернопіль», «Славутич», «Придніпров’я» та «Прилуки» священики передали святині з Єрусалима – святу воду, свічки, хрестики.

«Закликали екіпаж бути вірними присязі і народу України, – розповів отець Валентин. – Спілкувалися з командирами. За їхніми словами, солдати стривожені, але покладають надію на Господа і вірять, що Бог їх не залишить».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 34
Олександр Показати IP 6 Березня 2014 17:03
Ото "кляті москалі"... Ще хтось буде казати, що МП вчить гранати у народ кидати?
Лучанин Показати IP 6 Березня 2014 17:07
Як пробралися священники на корабель, так і виберуться. Рахуйте, що США і Великобританія відмовилися реально виконувати свої зобов’язання по гарантуванню суверенітету і непорушності кордонів України. Обіцяли лише більше не пускати агресорів до США. Ото і все. Чергова зрада!
Анонім до Лучанин Показати IP 6 Березня 2014 17:43
Пане а ви сумнівались :( ? Невже наш український народ нічого не навчила історія так вже було приадайте навіть новітні часи того ж Скоропатського...... а взагалі ці ВЗІРЦІ ДЕМОКРАТІЇ думаю домовились їм західна україна може і центральна а росії все остальне.... і тільки ми як лоХИ :((((( І що саме прикро що в мене і багатох наприклад моїх знайомих нема і бажання йти воювати з росіянами бо я точно знаю через таких НЕАДЕКВАТІВ як тягнибок, гузь, данильчук І ЩЕ БАГАТО БАГАТО :( ми кримчан не втримаємо :(
Прихожанин до Лучанин Показати IP 7 Березня 2014 10:05
Назад вони усі волинські попи тітушки будуть іти каючись через Київ просячи пробачення за паплюження української церкви, проклинаючи Путіна і Киріла.
титушко Показати IP 6 Березня 2014 17:19
на жигулях это попы приехали.а если честно, то в межконфесецийных войнах погибло людей больше,чем в войнах за землю и честь.Волынь православная униаты вас ненавидят.нас учат подставлять левую щеку-их наставляют убивать.
911 до титушко Показати IP 6 Березня 2014 17:49
На Жигулях - кримські номери, на бусі також :)
Андрій до титушко Показати IP 6 Березня 2014 19:56
.Тітушко,якщо неможеш відрізнити Апостола від остолопа,то краще помовчати.
Анонім Показати IP 6 Березня 2014 17:25
6 мар — РИА Новости. Действия командиров всех уровней 95-й аэромобильной бригады Вооруженных сил Украины, дислоцирующейся в Житомире, будут теперь контролировать «комиссары Евромайдана», сообщил РИА Новости в четверг один из офицеров штаба подразделения. «К командирам всех подразделений бригады накануне были приставлены политически благонадежные наблюдатели, которые особо “отличились” своей агрессивностью в ходе беспорядков в Киеве», — сказал собеседник агентства. По его словам, «комиссары Евромайдана» наделены широкими полномочиями. Они обязаны следить за моральным духом командиров подразделений, а также не допускать «малодушия» и отказа от выполнения приказов, исходящих из Киева. «При этом активистам предоставили право отстранения от должности командиров, недостаточно лояльных к киевской власти», — подчеркнул офицер. Другой офицер бригады, также пожелавший остаться неизвестным, пояснил, что весь командный состав находится в замешательстве. «Мы опасаемся, что появление в воинских частях агрессивно настроенных молодых людей с широкими полномочиями чревато дальнейшим разрастанием анархии», — сказал собеседник агентства.
Анонім до Анонім Показати IP 6 Березня 2014 19:01
Ти ще новини з кремля тут опублікуй
НЕЛУЧАНИН до Анонім Показати IP 6 Березня 2014 21:24
перестань спамити. на РИА-новости такого нема
Андрей Показати IP 6 Березня 2014 17:49
Надо принять условия Крымской власти. Это самый правильный ход. Представители Правого Сектора в войсках -это бардак. Это как большевисткие коммисары в Красной армии.Будут следить за благонадёностью каждого солдата и офицера.А если что не так , так можно и "кулю в лоб". Это уже проходили. Не надоело ?!
Мирон до Андрей Показати IP 6 Березня 2014 18:02
Не надоело тролить? Или вы думаете , что все такие глупые и на вас поведутся? Проехали...
Андрей до Мирон Показати IP 6 Березня 2014 18:51
Я не тролю , я действительно так думаю. Если есть аргументированный ответ- ответте. Я уроженец Востока Украины Живу последние 20 лет Москве На Волыни у меня живут знакомые Мне интересен ход мыслей Волынян Лучше разговор говорить чем воевать.
Костя Балаганов до Андрей Показати IP 6 Березня 2014 18:59
Троль свою паРАШУ
Маша до Мирон Показати IP 7 Березня 2014 10:16
Волинські попи Киріла вам в російську дивізію смерті та до тітушок треба йти і молитися за їх упокій
НЕЛУЧАНИН до Андрей Показати IP 6 Березня 2014 21:27
з якої радості приймати кримських самозванців, кремлівських швондєрів ? інфа про представників правого сектору в військах - туфта. на РИА-новости такого нема
читач Показати IP 6 Березня 2014 18:23
Новина нормальна, але чому пишуть про все це раніше. Всюди заначається, що ці події відбулись 05 травня, а зараз же березень...
Правда до читач Показати IP 7 Березня 2014 09:22
Не придумуйте, в травні на деревах зеленіють листя, подивіться на фото вони зроблені в березні. Священники достойні пастирі. Герої!
маха Показати IP 6 Березня 2014 19:34
МОСКОВСЬКИЙ ПАТРІАРХАТ ВЖЕ ТАК БИСТРО ПРОЗРІВ.
Вільна Волинь до маха Показати IP 6 Березня 2014 20:30
Взагалі то, з 2004 року, якщо ви статтю уважно читали!
Павло до маха Показати IP 7 Березня 2014 10:07
це не спасе тітушок московської церкви
фома Показати IP 6 Березня 2014 19:56
в селах даже вдовую бабку без денег не отпоют,a тут в .крым.а главпоп области приезжает в село напрст праздник такие блюда заказывает на обед что сильски кухарки просто в ауте но ....бл как-бы антенна к
Ольга до фома Показати IP 6 Березня 2014 20:03
Не грішіть!
фомі до фома Показати IP 6 Березня 2014 20:05
бредні, абсолютні бредні
Вільна Волинь до фома Показати IP 6 Березня 2014 20:31
Ви в храмі коли останній раз були взагалі?
фома до Вільна Волинь Показати IP 6 Березня 2014 22:09
при чем тут храм(Почаив заберуть и вы промолчите)а когда делать майонез в домашних условиях к дичи-то не гришить.
Андрій Показати IP 6 Березня 2014 19:59
Пощановую за добру Божу справу зроблену вами!!!
ЛУчанин Показати IP 6 Березня 2014 20:20
Священики молодці. Не побоялися критичної ситуації. а ви подумайте. хто міг би вот так вот рванути в гарячу точку??? А в Марчука 7еро дітлахій, попри все - саме він туди поїхав. Це не героїзм???
НЕЛУЧАНИН до ЛУчанин Показати IP 6 Березня 2014 21:33
яка гаряча точка ?!!!!!!!! ці фотки з 2004 року . читай уважно інфу
титушко до ЛУчанин Показати IP 6 Березня 2014 22:19
гарячая точка -подвал под кмда -спытайте мужика першу волыньску жертву майдану
НЕЛУЧАНИН Показати IP 6 Березня 2014 21:30
яскравий приклад, як маацковська церква пудрить мізки народу. візит 2004 року подали як теперішній
вова до НЕЛУЧАНИН Показати IP 7 Березня 2014 09:37
причому тут церква!!!!я хожу в московську церкву а підтримую украіну!!!
Горохівець до вова Показати IP 7 Березня 2014 09:59
Це ніби - член ПР, а хожу в колоні Свободи. КИРИЛОПАТІЯ у Вас голові.
Диякон УПЦ Показати IP 6 Березня 2014 21:41
Ви жартуєте?))) Ці фото - фото вчорашні і сьогоднішні. Ласкаво просимо на єпархіальний сайт, де є пряме включення із АР Крим, яке було в ефірі сьогодні ввечері.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus