USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Волинські й польські митники викрили підприємство, яке намагалося здешевити на ввезенні автохімії

16 Листопада 2022 07:09
Завдяки співпраці з польськими колегами волинські митники нещодавно викрили чергове недоброчесне підприємство. Київське ТзОВ свідомо занижувало вартість зовнішньо-економічних контрактів, аби "здешевити" на митних платежах.

Як повідомляє Волинська митниця, офіційно задокументовано 11 епізодів імпорту продукції автохімії, в яких дані польських експортних та українських імпортних декларацій суттєво різняться. Загалом на заниженні вартості інвойсів підприємство недоплатило до державного бюджету майже 850 тис. грн.

"Дії, спрямовані на неправомірне зменшення розміру митних платежів, згідно зі статтею 485 Митного кодексу України, тягнуть за собою штраф у розмірі 300% несплачених податків. Фахівці управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил склали відповідний протокол та розпочали провадження у справі.

А спеціалісти з митного аудиту вкотре нагадують суб'єктам ЗЕД: не варто гадати і чекати, коли ж на вас складуть протокол про трикратний штраф чи розпочнуть перевірку усієї зовнішньо-економічної діяльності, де суми штрафів теж сягають 50%.

Навіть в умовах воєнного стану залишено в силі положення про самостійне виявлення заниження податкових зобов'язань. У цьому випадку та за фактом самостійного звернення учасника ЗЕД до митниці із заявою про коригування митної декларації у зв'язку із доплатою митних платежів підприємство сплачує штраф у розмірі лише 3% від суми заниження зобов'язань.

Роз'яснення про кампанію добровільної сплати до бюджету митних платежів у разі самостійного встановлення ознак порушення митного законодавства можна отримати, звернувшись до митниці за електронною адресою [email protected]", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у жовтні через Волинську митницю держбюджет поповнився на понад 2 млрд грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus