USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські будівельники споруджуватимуть білоруську АЕС?

4 Серпня 2009 10:25
Радник Посольства Республіки Білорусь в Україні Олександр Щесльонок запропонував волинським будівельникам взяти участь у спорудженні білоруської атомної електростанції. Про це йшлося під час зустрічі керівництва області із радником, - повідомляє репортер «Волинських новин».
 
Він розповів, що у Білорусі чимало об’єктів, на котрих би могли працювати українські будівельники. Він додав, що інформація про перелік будов є відкритою і її можна знайти на сайтах відповідних міністерств. А ось на будівництві білоруської АЕС, звісно, потрібні будівельники, котрі мають досвід у подібних справах. Також для радника цікавою є співпраця у галузі машинобудування.
 
Додамо, що сьогодні на Волині працює майже 30 спільних українсько-білоруських підприємств, що становить 4, 8% від їх сукупної кількості в області. Серед господарських структур, створених в області спільно із білоруськими партнерами, в агропромисловому комплексі ефективно працюють українсько-білоруські підприємства ТзОВ «Ваш вибір техно» та «Волиньліспром».
 
Довідково:
 
У січні-травні 2009 року суб’єкти господарської діяльності Волині здійснювали зовнішньоторговельні операції товарами із бізнесовими колами 82 країн світу. У цьому переліку Республіка Білорусь є п’ятим за величиною зовнішньоторговельного обороту партнером області, а серед  країн СНД – другим.
 
Двосторонній товарообіг із цією країною склав 14, 1 мільйонів доларів США ( на 26, 6 % менше, ніж у січні-травні 2008 року), що становить 5, 3 % від сукупних комерційних операцій, здійснених місцевими підприємствами. При цьому обсяги товарного експорту зменшилися на 6, 2 % та склали 7, 0 мільйонів доларів США, а імпортні надходження – на 40, 2 % та дорівнювали 7,1 мільйонів доларів США.
 
В експорті Волині до Республіки Білорусь домінуючу позицію займають тваринні жири та рослинна олія, підшипники, чорні метали та вироби з них, меблі, папір і картон, полімерні матеріали та пластами, скло й вироби з нього.
 
У свою чергу, у переліку імпортованих товарів переважали молочні продукти, нафтопродукти, вироби із чорних металів, сільськогосподарські транспорті засоби, хімічні шпательні волокна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus