USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинські чиновники переплутали гривні і тисячі гривень

7 Серпня 2009 15:36
Голова обласної ради Анатолій Грицюк наполегливо просить голів міських рад та керівників обласних підприємств, установ, організацій негайно подати відсутні електронні Реєстри згідно з вимогами програмного комплексу «Юридичні особи-К» і укласти договори з підприємством ІАЦ «Волиньенергософт» на супроводження (періодичну актуалізацію) Єдиного Реєстру об\'єктів комунальної власності Волинської області. Про це 7 серпня повідомляють «Волинські Новини».
Станом на сьогодні, 7 серпня, на ІАЦ «Волиньенергософт», якому доручено створення Єдиного Реєстру майна, сформовані та передані електронні Реєстри усіх районів області, міста Ковеля та 105 суб\'єктів обласної комунальної власності. Майже з усіма районами проведено процедуру прийому-передачі у промислову експлуатацію. В той же час, електронні Реєстри міст обласного значення (Луцьк, Володимир-Волинський, Нововолинськ) та окремих підприємств, установ, організацій згідно з переліком відсутні, попри усі нормативні документи та листи щодо термінів створення.
Інформаційно-аналітичним центром «Волиньенергософт» сформована зведена електронна версія Єдиного Реєстру комунального майна, але із-за відсутності вищезазначених установ база не є повною, – інформує офіційний сайт Волинської облради.
Проте, уже із створеного Реєстру можна констатувати, що на утриманні місцевих і обласного бюджетів сьогодні знаходяться понад 977 об\'єктів охорони здоров\'я (лікарні, амбулаторії, ФАПи), 849 об\'єктів історії, культури та мистецтва (бібліотеки, клуби, музеї, будинки культури, музичні школи), 1152 об\'єкти освіти та науки (школи, дитячі та позашкільні навчальні заклади), 407 об\'єктів для забезпечення діяльності структур, що займаються державним управлінням загального характеру в економічній та соціальній галузі (сільські, селищні, міські ради, територіальні центри тощо). На балансі зазначених установ знаходиться 9660 будівель, 4196 інженерних споруд, 42 об\'єкти незавершеного будівництва та інше майно.
Крім матеріалів інвентаризації в базу занесені окремі форми статистичної звітності (баланс, звіт про фінансові результати - для суб\'єктів господарювання, звіт з праці та ін.), що дозволяє аналізувати ефективність використання комунального майна.
З метою завершення формування Єдиного Реєстру Центром проводиться перевірка занесеної до програми інформації.
Фахівцями відділу Реєстру виконані роботи по формуванню Реєстрів у шести районах (Луцькому, Горохівському, Шацькому, Ратнівському, Ковельському, Локачинському), частково у Маневицькому та у 21 установі обласного підпорядкування. Решта районів, підприємств, установ, організацій та місто Ковель виконували цю роботу самостійно.
Тому, досить часто виявляється сумнівна достовірність даних про земельні ділянки в межах населених пунктів, їхньої вартості, або й взагалі їхньої відсутності, відсутні в багатьох об\'єктах характеристики будівель (площі, будівельний об\'єм, дата забудови та введення в експлуатацію), відслідковуються помилки при занесенні вартості майна (наприклад, Ківерцівський район в окремих об\'єктах зазначив вартість у гривнях, а одиниця виміру програми - тисячі гривень).
В процесі роботи виявлені об\'єкти, які включені в «Перелік майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», а за твердження балансоутримувачів належать до державної власності (частина приміщення адміністративного корпусу та гаражів в м. Луцьку, по вул. Теремнівській, 85а). Також відслідковані приміщення, які використовуються, але не стоять на балансі в жодній установі (наприклад, приміщення складу в смт Турійськ, по вул. Пролетарській, 5) та ін. Крім цього, майже половина підприємств, установ, організацій сформували та передали Реєстри станом на 1 січня 2008 року. Протягом наступного терміну і по сьогодні інформація не поновлювалась.
Це вкотре приводить до висновку, що для підтримки Єдиного Реєстру в актуальному стані, внесення змін і доповнень та консолідації бази даних, необхідне централізоване супроводження Реєстру.
Тому голова обласної ради Анатолій Грицюк наполегливо просить голів міських рад та керівників обласних підприємств, установ, організацій негайно подати відсутні електронні Реєстри згідно з вимогами програмного комплексу «Юридичні особи-К» і укласти договори з підприємством ІАЦ «Волиньенергософт» на супроводження (періодичну актуалізацію) Єдиного Реєстру об\'єктів комунальної власності Волинської області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus