USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Волинські даішники взялися за приватних перевізників. ВІДЕО

29 Жовтня 2010 13:49
Волинська Державтоінспекція почала ретельніше контролювати приватних перевізників – з початку року в області зафіксовано майже сотню ДТП з їхньою участю.
Аварії стаються здебільшого через брак досвіду у водіїв, їхнє алкогольне сп'яніння і технічну несправність машин, повідомляє «НТН».
Днями інспектори піймали водія маршрутки, який їхав «під мухою». Пасажири цієї маршрутки кажуть, що навіть не здогадувалися, що довірили свої життя водієві напідпитку.
За допомогою алкотестера з’ясували, що вміст парів алкоголю перевищував допустимі норми. «Прилад зафіксував 0,58 проміле, щодо видихів парів алкоголю з організму. Допустима норма – 0,20», – повідомив керівник відділу ДАІ УМВС України у Волинській області Віктор Главічка.
В іншого водія-порушника був переповнений автобус.
Переповнена кожна третя маршрутка, зізнаються інспектори. Тому вдаються до штрафних санкцій.
«За порушення керування транспортним засобом у технічно несправному стані, на водіїв іде розмір штрафу від 680 гривень до 850 гривень, – розповів старший інспектор відділу ДАІ Луцька Віктор Бандура. – Повторно протягом року вчинене будь-яке з порушень тягне за собою не штраф. Там – адмінарешт від 5 до 10 діб, або позбавлення керування транспортним засобом усіх категорій від 3 до 6 місяців».
Із тридцяти маршруток, перевірених даішниками за півтори години, в бездоганному стані було лише п'ять.
«Візуально оглядали транспортні засоби, які, можливо, у них є несправності. Ну, в основному, це – перевірялася справність гальмівної системи, – коментує Віктор Главічка. – І були такі факти, що гальмівна була несправна. Ручне гальмо не працювало в автобусів, світлові прилади, показчики поворотів».








Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Губка Боб Показати IP 29 Жовтня 2010 14:14
Давно пора! Інколи їдеш і молишся, бо таке враження, шо водій вирішив життя самогубством покінчити і пасажирів заодно з собою взяти...
Водій Показати IP 29 Жовтня 2010 15:29
А по яких таких нормах перевіряють справність на дорозі? Вони що, люфтометр із собою возять, чи похилу площину 16 градусів, щоб перевірити стоянкове гальмо?
АМ Показати IP 29 Жовтня 2010 21:59
Ну як що він пив місцевого виробництва, то за що наказувати. Адже місцева якісна?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus