USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Волинські дороги позбавляються хрестів

12 Серпня 2009 16:51
Із доріг почали масово прибирати пам’ятники і хрести, встановлені на згадку про загиблих у ДТП. Як повідомили в прес-службі Укравтодора, понад половину із них вже прибрали із узбіч на безпечну відстань. Про це 12 серпня повідомляють «Волинські Новини».
«У кожній із областей розташовані сотні таких знаків, які відволікають увагу водіїв. Священики, з якими ми радилися, повідомили, що ці ритуальні знаки не освячені, їх не заборонено прибирати. Поки роботи ведуться на трасах, у містах рішення про долю пам’ятників ухвалюватимуть комунслужби», – зазначила співробітник прес-служби Укравтодору Тетяна Вінцковська.
Як розповів СіД ФМ  заступинк начальник з експлуатаційного утримання доріг загального користування на Волині Юрій Ришкевич, в області всі ритуальні знаки перенесені за межі смуги відводу автодоріг на відстань від 18 до 32 метрів, залежно від значення дороги. Частину знаків перенесли співробітника облавтодору, решту – родичі загиблих. Особливого спротиву волиняни не чинили, запевнив пан Ришкевич. Річ у тім, що з початку року автодорожники вели роз’яснювальну роботу.
Долучилися до неї і священики, котрі пояснили людям необхідність цих заходів. Як уточнив начальник відіділу експлуатаційного утримання автодоріг та штучних споруд Служби автодоріг на Волині Олександр Куленюк, загалом на Волині перенесли 374 ритуальні знаки, 220 із них на дорогах державного значення.
Зокрема на дорозі Київ-Ковель-Ягодин – 33 знаки, Ківерці-Маневичі-Любешів-Дольськ – 48, Доманово-Ковель-Чернівці-Тереблече – 48, Устилу-Луцьк-Рівне – 27, Львів-Радехів-Луцьк – 4, Ковель-Володимир-Волинський-Червоноград-Жовква –39.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus