USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Волинські паломники побували у Єрусалимі. ФОТО

21 Травня 2009 10:07
Волинські паломники зустрілися з Блаженнішим Патріархом Святого града Єрусалима і всієї Палестини Феофілом ІІІ. Про це 21 повідомляють «Волинські Новини».
Літак з волинськими паломниками приземлився у місті Тель-Авів у ізраїльському аеропорту Бен Гуріон. Після проходження реєстрації та митного контролю, волиняни автобусом поїхали до Єрусалиму.
 
Як інформує прес-служба Волинської єпархії УПЦ, прибувши в Єрусалим, паломники розмістилися у готелі «Єрусалим-Тауер» і 20 травня прибули у єрусалимську патріархію, де у малому залі чекали урочистої зустрічі.
 
Митрополит Ніфонт привітав Патріарха Феофіла і вручив йому волинський коровай на вишитому рушнику, як символ глибокої поваги до Блаженнішого Патріарха Феофіла, а також подарував вишиту ікону Христа Спасителя та пасхальне яйце.
 
Під час спільної розмови, яку перекладав ігумен Феофан, працівник Руської Місії в Єрусалимі, Патріарх сказав, що дуже радий бачити митрополита Ніфонта в Єрусалимі разом з побожними волинськими паломниками, пригадав минулорічну зустріч. Побажав всім приємних і молитовних насолод на Святій Землі, а народу України побажав миру, злагоди та єдності віри.
 
Патріарх вручив нашому Митрополиту перламутрову панагію та хрест, священикам перламутрові наперсні хрести, а всім волинянам сувеніри і по іконочці. Наші паломники проспівали волинське многоліття, і разом подякували патріарху Феофілу та сфотографувалися на згадку.
 
Після цієї зустрічі паломники пішли у храм Воскресіння Христового, який стоїть над Гробом Господнім і Голгофою, тут приложилися до святині і помолилися. Далі відвідали у Гефсиманській долині храм Успіння Божої Матері, де приложились до Гробу Божої Матері, побували у Гефсиманському саду, де ростуть понад 2000-літні оливкові дерева, молились у храмі Моління про чашу, побували у жіночому монастирі святої рівноапостольної Марії Магдалини, де приложилися до мощів преподобномучениці княгині Єлизавети та інокині Варвари.
З молитвою паломники босоніж пройшли Хресною дорогою, по якій Іісус Христос ніс хрест на Голгофу. Молилися у храмі святого благовірного князя Олександра Невського, що біля судного порогу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus