USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Волинські правозахисники підключили нардепів до війни з прокуратурою

10 Січня 2009 18:46
Сьогодні, 10 січня, відбулася зустріч активу Волинської правозахисної групи з нардепом від фракції БЮТ Євгеном Кирильчуком. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
Під час зустрічі правозахисники нарікали, що «зверху немає підтримки». Тому попросили допомоги в боротьбі з прокуратурою за захист прав волинян. Як приклад, заступник голови Волинської правозахисної групи Микола Нікітюк згадав про сумнозвісну справу Анни Воробей.
Перший заступник голови Бюджетного комітету Верховної Ради, нардеп від БЮТ Євген Кирильчук пообіцяв максимальну підтримку. Зокрема він по справі Воробей спрямує до Генпрокуратури вже запит, оскільки звернення депутата лишилося без виконання.
Окрім того, він клопотатиме про проведення слухань із цього приводу у профільному парламентському комітеті, куди запросять представників ВПГ. Євген Кирильчук пообіцяв залучити також і інших бютівських нардепів від Волині.
Наразі ж домовилися, що Волинська правозахисна група упродовж підготує пану Кирильчуку довідкові матеріали та аналітичну довідку.
Довідково:
Правозахисники звинувачують волинських правоохоронців, що ті сфабрикували справу проти мешканки Луцька Анни Воробей аби заволодіти квартирою на вулиці Грушевського, де вона зареєстрована. Про це йшлося 23 листопада 2007 року під час прес-конференції у Волинському медіа-домі.
За словами депутата Луцької міської ради Миколи Нікітюка, який взяв справу під особистий контроль, у заяві дівчини йдеться, що до неї застосовували тортури. Більше того, Анну Воробей правоохоронці переконали відмовитися від послуг адвоката в суді.
Тобто 18-річна дівчина без середньої освіти, котра ще й потребувала психіатричного нагляду, під час процесу забезпечувала «змагальність сторін» із прокурором на рівних. «Зараз є факти, які дозволяють говорити, що справа могла бути сфабрикована», - зазначив пан Нікітюк.
Представник міжнародної правозахисної організації Михайло Головатий запевнив, що у дівчини є алібі на час скоєння пограбування, що підтверджується показами свідків і офіційною розшифровкою телефонних розмов.
А причину ймовірного фабрикування справи правозахисники вбачають у бажанні захопити квартиру на вулиці Грушевського в Луцьку, де зареєстрована Анна Воробей. Тим більше, що один із правоохоронців, котрий займався цією справою, зараз сам перебуває за гратами.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 11 Січня 2009 22:33
Яке їхало - таке здибало!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus