USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волинські прикордонники несуть службу в будівельних вагончиках

23 Липня 2008 13:51
Прикордонники на Волині не мають належно облаштованих місцевих пунктів пропуску громадян на кордоні з Білоруссю. Про це під час наради з питань виконання регіональної програми з облаштування й утримання місцевих пунктів пропуску на Волині 23 липня розповів начальник штабу Луцького прикордонного загону майор Михайло Катов, – інформує кореспондент «Волинських новин».
Як зазначив начальник головного управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства обласної державної адміністрації Антон Кривицький, документація по проекту місцевого пункту пропуску «Гута» на кордоні з Білоруссю перебуває на завершальному етапі. Однак суттєві проблеми виникають власне в його облаштуванні та спорудженні. Фінансування зведення таких об’єктів покладається на Волинську облдержадміністрацію, однак суттєві кошти на значне будівництво не внесли у бюджет. Пан Кривицький запропонував провести встановлення на кордоні житлових модулів для прикордонників, у яких прикордонники могли б проживати та нести службу. У відповідь на це пан Катов зазначив, що за ті  кошти можна звести стаціонарне цегляне  приміщення з усією інфраструктурою.
Суттєвою проблемою є також електрифікація та підведення шляхів сполучення прикордонного поста «Гута». Зі слів начальника штабу Луцького прикордонного загону, зі сторони Білорусі вся інфраструктура уже побудована. Українська ж сторона представлена будівельним вагоном, де мешкають прикордонники, шлагбаумом та ґрунтовою дорогою. Для того, щоб підвести електроенергію до місцевого посту пропуску, потрібно приблизно 650 тисяч гривень. Такі данні озвучив заступник начальника головного управління-начальник управління містобудування та архітектури Яким Сеник. Також потребується будівництво 4,2 кілометра дороги. Загалом вартість проекту становить 4 232 162 гривні. А планується облаштування семи таких об’єктів. І, як зазначив пан Сеник, із кожним роком вартість їх тільки зростатиме.
Підсумовуючи обговорення, Антон Кривицький запропонував узгодити питання щодо підведення автошляху до місцевого пункту пропуску «Гута» та остаточно утвердити план самого пункту.
Довідково:
Загальна пропускна спроможність місцевого пункту пропуску «Гута» становитиме 250 людей та майже 100 автомобілів на добу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus