USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинські селяни перекриють дорогу і їх почує Київ, Варшава та ЄС?

19 Червня 2009 15:29
Представники сільськогосподарських підприємств, фермерських господарств Волині збираються через тиждень, 26 червня перекривати міжнародну автотрасу. Про це 19 червня під час установчої конференції спілки громадських організацій «Асоціація сільськогосподарських товаровиробників Волинської області» заявив голова Асоціації фермерів і приватних землевласників Волині Микола Собуцький, – інформує репортер «Волинських Новин».
 
Микола Собуцький зазначив, що готовий йти на співпрацю з новоствореною Асоціацією сільгосптоваровиробників Волині і ділитися досвідом. Проте пан Собуцький закликав своїх колег з цієї організації пройти «перше хрещення» і «не стояти осторонь акції протесту», яка має відбутися 26 червня на Волині. Селяни обіцяють перекривати міжнародну автомагістраль. Голова Асоціації фермерів та приватних землевласників Волині зазначає, що його організація частково підтримує вимоги інших учасників акції – сільськогосподарських підприємств, але при цьому висуває власні вимоги.
 
За словами пана Собуцького, необхідно на рівні держави встановити єдиний термін – «сільськогосподарський виробник», як це є у Польщі чи Литві. Крім того, необхідно встановити єдину дотацію на один гектар землі, єдиний соціальний збір та єдиний податок. Також варто ухвалити програму захисту українського сільськогосподарського товаровиробника від імпорту та контрабанди. Очільник волинських фермерів вважає, що необхідно переглянути Конституцію на користь селян, а Верховна Рада має ратифікувати міжнародну конвенцію про громадські організації.
 
Микола Собуцький наприкінці свого виступу знову закликав підтримати акцію 26-го червня, «щоб почули в Києві, у Варшаві, в Європі... щоб село було інше, щоб держава була іншою». У приклад пан Собуцький ставить Литву, де не переробники сільськогосподарської продукції диктують ціну, а самі виробники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
nemo Показати IP 19 Червня 2009 16:02
Та думка очильників така - "аби скорішь повиздихали". Сільске господарство у них зараз не в голові.
Анонім Показати IP 19 Червня 2009 17:14
А хто мені пояснить різницю між: "Асоціацією фермерів і приватних землевласників" та «Асоціацією сільськогосподарських товаровиробників Волинської області» і для чого Грицюк створив останню задіюючи апарат облради? Заклик Собуцького приколов типу: "Грицюк, підтримай перекриття дороги як протест проти недолугої політики Уряду і кааліції щоб Юлька почула і во всі дири таебе, Талян..."

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus