USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинські селяни заробляють гроші в тіні?

9 Грудня 2008 15:10
Виробництво аграрної продукції в особистих сільських господарствах значної мірою перебуває в тіні. Таку думку висловив заступник голови Асоціації фермерів і приватних землевласників Волинської області Олег Галасун під час наради щодо Концепції Державної цільової програми підтримки особистих селянських господарств на період до 2015 року, – інформує 9 грудня репортер «Волинських Новин».
За словами Олега Галасуна, варто на рівні закону чітко окреслити поняття особистого сільського господарства. Як він зауважив, багато власників таких господарств вирощують свою продукцію лише з метою її подальшого збуту. Тобто це є їхнім основним джерелом прибутку.
Проте, як зазначив заступник голови Асоціації фермерів і приватних землевласників Волинської області, їхня діяльність знаходиться поза обліком та оподаткуванням: «У Луцькому районі виробили близько двох тисяч тон моркви, триста-чотириста тон пекінської капусти, проте цих даних немає в облдержадміністрації».
«Величезні суми поза обліком. Відповідно, це призводить до тіньової економіки», – підсумував Олег Галасун.
Згідно із його переконаннями, варто через закон особисті сільські господарства визнати виробниками та запровадити спрощену форму звітності.
«Потрібно зробити так, щоб люди могли чесно працювати і заробляти», – заявив заступник голови Асоціації фермерів і приватних землевласників Волинської області Олег Галасун.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 10 Грудня 2008 10:06
Якби держава сприяла особистим селянським господарствам хочаб так як фермерським, то можна говорити про оподаткування їх діяльності. Взагалі, дивно виглядає що питання оподаткування колег піднімає заступник голови Асоціації фермерів і приватних землевласників, а що конкретно асоціація зробила для підтримки приватних землевласників? А ми ще шось від депутатів хочемо. Самі які?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus