USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські священики освятили смертельну дорогу

3 Грудня 2008 16:47
Дорога Луцьк – Ківерці засіяна придорожніми хрестами: тут сталося безліч аварій, у яких загинуло чимало людей. Тож християни сіл Ківерецького благочиння звернулися до декана протоієрея Олега Ткачуся, щоб освятити шосе. Про це 3 грудня повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує сайт Волинської єпархії УПЦ КП,  рік тому після освячення дороги з містечка Ківерці до села Сокиричі трагічних випадків на ній значно поменшало. Днями тут відбулася хресна хода – п’ятнадцять священиків, хор, численні віряни – з корогвами й образом чудотворця Миколая рушила від межі Луцька у напрямку до Ківерець, районного центру, що за 15 кілометрів від обласного центру.
Біля придорожніх хрестиків на місці аварій душпастирі служили заупокійні літії, біля великих хрестів, так званих фігур, – молебні, окроплювали трасу освяченою водою. Зупинялися легкові автомобілі, з них виходили водії й приєднувалися до молитви.
Зупинялися автобуси, з них виходили пасажири і брали благословіння у панотців. Пізніше у соборі Покрови Пресвятої Богородиці у Ківерцях пролунали останні молитви до Всевишнього за безпеку руху на шосе Луцьк – Ківерці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Агностик Показати IP 3 Грудня 2008 18:48
Ну тепер поспостерігаєм - чи це дасть практичну користь, чи знов попи пропіарились тільки на людському горю.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus