USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Волинській газеті» не виділили грошей з обласної казни

28 Січня 2016 10:46
Редакція «Волинської газети» просила коштів на підтримку з обласного бюджету, оскільки серед засновників досі значиться облдержадміністрація. Натомість в ОДА переконують, що вже вийшли із засновників. А депутати обласної ради вирішили інформацію лише взяти до відома, не виділивши грошей.

Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії обласної ради 27 січня.

Нагадаємо, колектив «Волинської газети» вступив у публічний конфлікт з головою ОДА, коли 5 листопада на шпальтах газети прозвучала критика на адресу голови ОДА Володимира Гунчика, якою журналісти заявили, що очільник облдержадміністрації їх «морально знищує».

Головний редактор газети Володимир Данилюк повідомив, що колектив вирішив взяти участь у пілотному проекті з роздержавлення ЗМІ. Та адміністрація, каже він, не виконує своїх зобов’язань, як засновник.

«Гунчик про все знає, він одноособово заявив, що хоче вивести ОДА з числа засновників і підписав таке розпорядження. А цьогоріч в обласному бюджеті грошей на підтримку «Волинської газети» не передбачили», - зазначив він.

Адвокат газети Сергій Величко переконує, що голова ОДА перевищив повноваження, одноосібно вирішивши вивести ОДА зі складу засновників. І облдержадміністрація має платити гроші на підтримку газети, згідно із законодавством. Адже в держреєстрі вказано, що один із засновників газети є облдержадміністрація.

Натомість юристи ОДА переконують: Володимир Гунчик правомірно підписав розпорядження про вихід з числа засновників, попередив газету, як того вимагає установчий договір, і тепер ОДА не зобов’язана платити гроші. А «Волинська газета» свідомо не вносить змін до реєстраційних документів.

Так, на підтримку газети Володимир Данилюк просив виділити 200 тисяч гривень. Однак начальник відділу інформаційного забезпечення діяльності обласної ради Оксана Лукашук розповіла, якою стане співпраця ОДА і облради зі ЗМІ цього року. З її слів, згідно з баченням керівництва облради, грошей на підтримку ЗМІ не виділятимуть. Натомість структури працюватимуть із засобами масової інформації, згідно із договором на висвітлення діяльності.

Так, в новій програмі, буде зазначено, що на ці заходи планують виділити по 250 тисяч облраді і ОДА, які вони витрачатимуть згідно з укладеними договорами. Цікаво, що перша пропозиція ОДА була виділити адміністрації 830 тисяч гривень і 540 тисяч гривень облраді.

Причому, структури обиратимуть газети, в яких будуть друкуватися. До прикладу, одним із факторів, який може вплинути на вибір, може стати тираж. Зі слів Володимира Данилюка, тираж «Волинської газети» - 3 тисячі екземплярів. Це при тому, що газета «Волинь-нова», приміром, має тираж 60 тисяч примірників, а «Вісник» - 30 тисяч. І ці газети готові працювати згідно з договорами.

Зрештою, депутати прохання «Волинської газети» взяли до відома і побажали колективу удачі. Насамкінець, головний редактор Володимир Данилюк зазначив: газета братиме участь в пілотному проекті з роздержавлення, на їх прикладі будуть вчитися інші ЗМІ. А те, що облдержадміністрація вирішила вийти із засновників у одноосібному порядку, він припускає, сталося тому, що «колектив посмів критикувати голову ОДА».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Таня Показати IP 28 Січня 2016 10:54
А тепер скажіть для чого зараз районні газети.Це совдеповський відстій. Користь нульова. Одні оголошення і передрук з інших видань.Хоч один живий матеріал з якогось забитого села району там друкується. Їх давно пора закрити, а не держати за кошти платників податків,щоб редактори повали по 7 тисяч зарплати
456 Показати IP 28 Січня 2016 11:09
А коли нас заставляли ксерокопії квитанцій про передплату волинської газети керівнику показати, то це було нормально? Закрийте ту газету, яку десятиліттями виписували з-під палки вчителі і держслужбовці
Олекса Показати IP 28 Січня 2016 11:15
Гунчик злопамятний,!!!!! горишима вирішив давити!!!₽₽
123 Показати IP 28 Січня 2016 11:31
Будуть на самостійному фінансуванні, відразу задумаються що писати щоб видання купляли! А то сидять, займаються плагіатом і чекають грошей від держави.
321 до 123 Показати IP 28 Січня 2016 12:20
за свобооду завжди треба платити. хотіли самостійності. тепер є така можливість. тим більше роздержавлення.
поштовик до 123 Показати IP 28 Січня 2016 12:28
Давно всі газети повинні перейти на свій хліб , а не чекати грошей від влади, це наші кошти і їх є куди направити. Як надоїли ті газети бідним листоношам. Приходить редактор до керівника пошти і вирішують який тираж має бути тої чи іншої газети. Пізніше той тираж доводиться до керівництва пошти по районах, дальше іде розбивка по відділеннях зв"язку і попробуй тим листоношам не набери той тираж Не передплатили жителям, собі передплачують. Отак виписують волинські газети.Кому від того добре керівникам та редакторам, а за листонош ніхто не думає. Давно передплата повинна бути не примусовою , а добровільною. Тільки тоді можна побачити , які редакції виживуть, і з яким тиражем газет.
Пр до поштовик Показати IP 29 Січня 2016 00:12
Не просто знаходять до начальника пошти а з певною сумою грошей у вигляді хабаря, Гавришків бере гроші і від величини взятки визначає план для поштових відділень області. Хто має великий тираж той має можливість принести побільше грошей для хабарника - начальника пошти. Скажіть, що в країні і в нас в області помінялося? За що поклали свої голови хлопці з Небесної сотн? Де ті активісти які бігали під час Революціі гідності? ! Отримали депутатські мандати або теплі посади і заспокоїлись! Де люстрація?! Чому хабарники визначають які видання мають підписати поштарі і часто за свою мізерну платню, щоб виконати вказівку начальника, який нажився.
пп Показати IP 28 Січня 2016 13:36
слєза младєнца.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus