USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

«Не маю стосунку», – волинський нардеп про організацію, через яку понад 1200 чоловіків виїхали за кордон

31 Серпня 2023 12:12
Благодійність або волонтерство нині для публічних людей, зокрема політиків, - наче частина образу. Хтось під фотокамери передає пакет із продуктами, хтось – дрон, а хтось допомагає поповнювати армію волонтерів, наприклад, як «Волинський актив молоді».

У засновниках громадської організації, від якої 1236 військовозобов’язаних чоловіків потрапили в систему «Шлях» та одержали можливість під час війни виїхати за кордон, – народний депутат України Валерій Стернійчук, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Волинський актив молоді» – організація, яка невідомо де розташована, ким очолюється, чим займається, яку і куди гумдопомогу доставляє. Такі висновки журналісти зробили після того, як намагалися одержати від представників організації відповіді на питання про понад тисячу волонтерів, внесених у систему «Шлях» від початку повномасштабної війни і до 24 лютого цього року. Ці волонтери, за даними митниці, за рік завезли понад 20 тонн гумдопомоги.

За адресою, зазначеною в реєстрах, – квартира в спальному районі Луцька. На іншій адресі, яку вказала Волинська митниця, про таку організацію навіть не чули. Там розташований офіс партії «Слуга народу».

Хто керівник? Теж заплутано. Бо в реєстрах вказаний Богдан Лебедь. Однак іншому виданню про діяльність організації розповідав депутат Луцької міської ради Андрій Костенко, який назвався її очільником.

Богдан Лебедь прокоментував, що нині він є керівником «Волинського активу молоді». Цю посаду він перейняв у Андрія Костенка близько півтора місяця тому.

До слова, Андрій Костенко є одним зі співзасновників організації. Журналісти спробували сконтактувати з ним, але на телефонні дзвінки, СМС-повідомлення він не відповідав, на квітневу сесію Луцької міської ради не прийшов, а за адресою його громадської приймальні, яка заодно є приймальною нардепа й іншого співзасновника «Волинського активу молоді» Валерія Стернійчука, депутатів ні місцевої ради, ні Верховної не застали.

Валерій Стернійчук теж на дзвінки та повідомлення не відповідав.

Довідавшись, що народний депутат присутній на виїзному засіданні комітету з аграрних питань, яке проходило у Волинській ОДА, знімальна група поїхала туди. Проте її не впустили навіть у приміщення адміністрації. А після завершення засідання народний депутат непомітно покинув будівлю ОДА.

Журналісти вирушили на агропідприємство, куди після засідання поїхали учасники. І там до нардепа доступитися не було так просто. Побачивши знімальну групу, учасники швиденько сіли в бус і зачинили дверцята просто перед носом оператора. Проте протиснутися всередину в останній момент журналістам таки вдалося.
Читати ще: Волинського нардепа Стернійчука відхрещують від організації, через яку за кордон виїхали тисяча чоловіків

Народний депутат Валерій Стернійчук відхрестився від організації, де є у співзасновниках.

«Я ніякого відношення не маю до цієї організації», – сказав він.

На запитання, нащо «Волинському активу молоді» знадобилася така кількість волонтерів і чи всі вони повернулися в Україну, Валерій Стернійчук відповів: «Якщо ви читали мої дописи у Facebook, то, напевно, бачили, що ми працювали з багатьма організаціями. Я як народний депутат налагоджував міжнародну співпрацю, організації працювали і ми реагували на всі виклики».

Народний депутат наголосив, що його непокоїть питання, чи всі волонтери повернулися в Україну.

«Вони будуть відповідати за це. Для мене це принципово. Я свого часу звернувся до відповідних органів із проханням перевірити абсолютно всіх. Далі – все за органами, – зазначив Валерій Стернійчук. – Якщо є якісь зловживання в будь-якої організації, то за це потрібно нести відповідальність. Я завжди щиро й віддано працював у напрямку гумдопомоги та волонтерської діяльності… Зараз відношення до фонду я не маю».

Тим часом «Волинський актив молоді» з лютого до липня цього року вніс у систему «Шлях» ще 172 особи. Але де всі волонтери, куди їздили, що привезли? Цього ніхто не скаже. Теперішній керівник переводить стрілки на колишнього. Колишній узагалі заявив, що йде на фронт. Ну а засновник багаторічної організації від неї тепер відхрещується. Виходить, що вносити від «Волинського активу молоді» в систему «Шлях» понад тисячу військовозобов’язаних є кому, а відповідати за них немає кому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Цукер Показати IP 31 Серпня 2023 12:49
топовий крендель, перший кого прокуратура має взяти за зябра
Джек до Цукер Показати IP 31 Серпня 2023 13:11
Які зябра?ти дебіл? Стаття заказна. Він що,підписує дощвіл на виїзд?Чи пропускає їх на митниці?
123 до Джек Показати IP 31 Серпня 2023 13:56
Та в ньому на обличчі написано, що по ньому буцегарня плаче!
ABC до Джек Показати IP 31 Серпня 2023 14:02
Дурника тут не ліпи. Співзасновник не може не знати, чим займається його організація. Тим більше якщо це народний депутат, який повинен контролювати кожне своє слово і крок, бо постійно знаходиться під посиленою увагою.
123 до Цукер Показати IP 31 Серпня 2023 13:29
Вони, полюбасу, теж в долі. Тому і нічого йому не буде. В Україні за корупцію не саджають!
Діагноз Показати IP 31 Серпня 2023 12:52
Стернійчук - то рядовий пасажир за штурвалом літака ! Його майбутнє прогнозоване !
! Показати IP 31 Серпня 2023 13:03
По морді видно- ,,порядний ,, чолов'яга))
ABC Показати IP 31 Серпня 2023 13:57
Люди, українці, як ви могли проголосувати за це дно? Просто в голові не вкладається.
Фінагент Показати IP 31 Серпня 2023 14:25
І він представляє Волинь! Та інші з цієї зграї такі ж. Також до відому АБС: якраз засновник і відповідає за своє дітище. Судити гада і все!
ABC до Фінагент Показати IP 31 Серпня 2023 14:42
Ну так а я що написав? Повністю згоден, уся відповідальність на ньому та його підлеглих. Сподіваюся побачити їх всіх на лаві підсудних.
чудо Показати IP 31 Серпня 2023 14:50
Чесний дупутат? Не смішіть людей. Всі вони, абсолютно ВСІ злодюги.
Знаю Показати IP 31 Серпня 2023 15:30
Стернійчуку не місце в Раді Ще копнути під його брата - дегенерата, вже бігом бмв переставили,звідки гроші такі беруть. Брешуть Можливо поліція зверне увагу на цей персонаж
Ого Показати IP 31 Серпня 2023 15:42
На Гпз це квартира, батьків стернійчука,і він там жив багато років. Так , що ця організація не випадково там оформлена Гроші не пахнуть
Знаючий Показати IP 13 Вересня 2023 20:50
Це тільки початок всього що вилізе! Воно ж безмозгле. Як бухав так і бухає! Шлюхи, ескорт, бані, кокс. Он четверту бабу завів.. ще й яку колишня ескортніца. Ви но запитайте у нього за ліси, за дороги через що він грошики в карман собі кладе. Воно як пес, накащали він і побіг погавкав на камеру, сказали отам посцяти він і посцяв людяв в очі на своїх постах. А саме нульове в безмозгле. Тупе, тупе, тупе… Алкаш як був так і зостався.
В самі очі Показати IP 13 Вересня 2023 20:58
Відхристився!!! Хахаха. А ви знаєте скільки він гуманітарки покрав що йшла через його офіс! А гроші що люди донатили вони тупо поділили між собою! Бодя підтвердить, він і так все сбушнікам злив…. І коза та драна що працює у іх на офісі в тємє. А потрахує її депутат обласної ради, кум Стернійчука- Сачук Олександр…. Ооо новина буде для дружини)))) Це трійка дуже добре намила грошиків собі в кишеню які люди давали на зсу. Ще й гуманітарку додому порозкрадали! В Богдана Лебідя попитайте ввн в курсі, бо сам все на допиті розповів, і хай розкаже місцевій пресі як плакався що він нічого не мав все вони покрали а його крайнім пробували зробити. Вот і дупутатік наш Стернійчук! Сором! Алкпшня і корупціонер який повинен сидіти!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus