USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинському адмінсуду «тісно»

27 Квітня 2016 17:37
Волинському окружному адміністративному суду надали в оперативне управління приміщення колишнього міського комісаріату на вулиці Словацького, 1. Депутати кажуть, що суддям не створені належні умови роботи.

Відповідне рішення підтримали депутати Луцької міської ради під час 7 сесії сьогодні, 27 квітня.

Нагадаємо, Волинський адмінсуд просив передати в оперативне управління приміщення загальною площею 811,1 метра квадратного на вулиці Словацького, 1.

Така процедура дозволить використовувати кошти держбюджету для ремонту приміщення. Депутат Павло Данильчук пропонував не передавати суду це приміщення, зважаючи на те, як «грубо» виселяли звідти комісаріат.

Та цю думку інші колеги не розділяли. Зі слів Андрія Козюри, нині багато претензій до судової системи. Але порушенням процесуальних норм відбуваються у тому числі й через матеріальну складову, нерідко немає належних умов, щоб суддя міг піти в нарадчу кімнату. Часто один кабінет використовується трьома-чотирма суддями.

«Це вина влади (центральної, місцевої), якщо вона не може забезпечити одну з гілок влади нормальними умовами. Ми маємо сприяти, забезпечити судам належні приміщення з належними умовами, а потім висловлювати нарікання до правосуддя», - вважає депутат.

Його підтримав колега Ігор Поліщук. Він пояснив, що в адміністративному суді є лише 2 зали засідань. А справ слухається набагато більше.

«Зважаючи на досвід правосуддя в різних судах країни, можу сказати, Волинський адміністративний суд - не найгірший суд і у нас не найгірші судді. Бо в Києві, приміром, позивачу навіть можуть не дати слова, щоб пояснити позов, або ставляться зверхньо. У нашому суді - лише 2 зали судових засідань, представники сторін часто туляться в невеликому кабінеті. Вважаю, що варто передати приміщення, щоб забезпечити нормальні умови для розгляду справ», - наголосив він.

Луцький міський голова Микола Романюк додав, що приміщення залишається в комунальній власності та суд зможе залучати гроші на ремонт. Своєю чергою, обласний і міський військкомати повістю забезпечені приміщеннями, ймовірно, їм просто доведеться допомогти з фінансуванням ремонту.

Урешті депутати підтримали передачу в оперативне управління адмінсуду згадане приміщення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
дідо Показати IP 27 Квітня 2016 18:40
Суди не мають кошти на коннверти. не то що провести ремонт. Знову дупутати прогинаються перед суддями. Зупинку вже подарили.
То вот хто ти!!??? до дідо Показати IP 27 Квітня 2016 22:41
ти Дідо - працівник Луцького міськрайонного суду..бо в іших судах міста з конвертами все набагато краще))))
007 Показати IP 27 Квітня 2016 19:20
То зробіть відео для нас чи запросіть в гості всіх бажаючих і покажіть які у вас умови.... брехуни безсовістні!!!
волинянам Показати IP 27 Квітня 2016 20:50
навіщо нам продажні суди!!!!!!
Цупа Показати IP 27 Квітня 2016 21:00
Так і сидять судді у своїх розкішних кабінетах! Люструвати їх а не приміщення давати!! Гнати геть!
Депутат Женя Ткачук Показати IP 27 Квітня 2016 21:23
Так а інваліди і каліки хай на край міста у військкомат їздять по довідку! Та ще й на 5 поверх пішки йдуть! Ось вам і "нова влада" і "все для людей!"...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus