USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Волинську митницю знову може очолити Шавлак. У Ради вимагають висловити недовіру Нефьодову

30 Жовтня 2019 20:26
Нардеп від «Слуги народу» Олександр Дубінський запропонував Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики ВР висловити політичну недовіру голові Державної митної служби Максиму Нефьодову. Голосування членів комітету з цього приводу перенесли на 31 жовтня.

Дубінський під час засідання комітету 30 жовтня запропонував два проєкти рішення, пише Інтерфакс-Україна.

Перший варіант – «запропонувати пану Нефьодову щодо зауважень, які ми йому висловили, попрацювати ще місяць, а опісля викликати його з доповіддю сюди».

«Друга пропозиція – проголосувати пану Нефьодову політичну недовіру», – сказав Дубінський.

Чому депутат Дубінський критикував Нефьодова

Парламентський Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради в середу, 30 жовтня, зібрався, аби вислухати доповідь Максима Нефьодова про поточні проблеми в роботі митниці.

Після доповіді голови ДМС та під час її обговорення членами комітету Дубінський обурився тим, як Нефьодов «відреагував на всю цю історію з призначеннями».

А також депутат розкритикував ймовірне переведення з ДФС до нової структури екскерівника Чернігівської митниці Олександра Шавлака, якого начебто планують призначити виконувачем обов’язків керівника Волинської митниці.

Те ж саме стосується і Миколи Ясевича та Закарпаття, і Володимира Цабака та Львівщини. Дубінський вважає, що ці всі особи раніше фігурували в скандалах, пов’язаних з контрабандою.

Нагадаємо, 28 жовтня прем’єр Гончарук пообіцяв якнайшвидше змінити керівництво митниці в областях.

Як відреагував на критику керівник ДМС Нефьодов

Максим Нефьодов закликав Олександра Дубинського показати докази, які б свідчили проти зазначених чиновників. Попри це він додав, що рішення про переведення з ДФС у нову службу ухвалили лише щодо Шавлака.

«Для мене це звучить голослівно. Я наразі задоволений роботою Шавлака на Волині – як показниками (йдеться про митні надходження до бюджету, – ред.), так і боротьбою із контрабандою. Я вчора направив до Мінфіну пропозицію, щоб призначити його в.о. за реєстрацією нової юрособи регіональної митниці Державної митної служби», – наголосив Нефьодов.

Кандидатура ж майбутнього керівника Львівської митниці остаточно ще не визначена. Ще ж і надто – Ясевича взагалі призначати керівником Львівської митниці не планують. «Ми подаємо іншу людину», – додав Нефьодов.

Нагадаємо, про те, що Олександр Шавлак став новим виконувачем обов’язків начальника Волинської митниці стало відомо 21 березня 2016 року. І обіймав цю посаду до 3 жовтня 2016 року. На Волинській митниці виникла криза через цього керівника, який з Чернігова привіз свою команду, а спеціалістів з Волині попередили про скорочення. Трудовий колектив виступив проти нового виконувача обов’язків з Чернігова й заявив про адміністративний тиск на працівників.

Окрім того, за каденції Олександра Шавлака волиняни втратили близько пів мільярда гривень, які б могли бути витрачені на будівництво доріг в області.

Також самому Шавлаку закидали причетність до оборудок із бурштиновою контрабандою за часів його керування на Чернігівщині. Свого часу через пропускний пункт «Нові Яриловичі» Чернігівської митниці, яку він очолював, поставки бурштину могли безперешкодно проникати в Білорусь, звідки далі йшли замовникам у Європі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Вася Показати IP 30 Жовтня 2019 21:54
Якщо Шавлак чи будь хто інший поганий такий, замішаний там у всіх гріхах земних, то чого немає кримінальних справ По тим епізодам, які ви наводите? Ви ідіть до доблесної поліції, СБУ, прокуратури надайте достовірну інформацію про скоєні правопорушення, а тоді коли суд рішення винесе пишіть , хто шо зробив...
Додік до Вася Показати IP 31 Жовтня 2019 13:11
"Ща пазваню Бакланову!" (с)
1 до Вася Показати IP 31 Жовтня 2019 17:24
То просто у них всых заздрысть до успышноъ людини.
1 Показати IP 31 Жовтня 2019 16:28
Президенту видніше! Віримо йому!
І шо Показати IP 31 Жовтня 2019 19:01
Походу все іде не по сценарію. І шо тепер буде? Аааааа?
хехъ до І шо Показати IP 1 Листопада 2019 09:28
миссия невыполнима. часть седьмая. Том Круз - "До этого я думал, что все смогу..."
Макс Показати IP 2 Листопада 2019 20:04
Хая спочатку Дубінський зробить хоч 1% того що зробив Нефьодов, щоб хоч мати право про щось дискусувати...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus