USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Волинських борців урочисто нагородили

16 Квітня 2015 12:00
Спортсменів збірної команди Волинської області за досягнуті успіхи на Чемпіонаті України з вільної боротьби серед чоловіків та жінок урочисто нагородили 15 квітня. Змагання відбулися із 6 по 9 квітня у Харкові, - повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

Як повідомив начальник управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації Ігор Дмитришин, волинські спортсменки-«борчині» продемонстрували високий результат, здобувши 8 нагород.

Високу кваліфікацію та клас підтвердила чемпіонка світу Юлія Ткач, яка стала чемпіонкою у ваговій категорії 63 кілограми.

Ще два золота здобули спортсменки у вагових категоріях 53 і 75 кілограмів - Лілія Горішна та Оксана Ващук. Срібло вибороли Оксана Гергель та Вікторія Лукінська. Бронзові нагороди отримали Ірина Остапчук та Наталія Мазур.

Також підтримав волинських жінок, завоювавши бронзу у ваговій категорії до 125 кілограмів, Михайло Даценко.

Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Кудрявцев вручив подяку голови облдержадміністрації та пояс чемпіона світу заслуженому майстру спорту України Юлії Ткач. Також він привітав спортсменок Лілію Горішну, Оксану Гергель, Вікторію Лукінську, Оксану Ващук, Ірину Остапук, Наталію Мазур.

Почесною грамотою нагородили й заслуженого тренера України Анатолія Милехина, а подяку від облдержадміністрації отримав заслужений тренер України Іван Палій.

– Наповнюється душа гордістю за наш Волинський край, – зазначив Сергій Кудрявцев. – Уже не вперше наші волинські спортсмени привозять високі нагороди. І це, звичайно, було б неможливим без великого вкладу тренерів, тому це є спільними досягненнями. Дякую, що працюєте у напрямку звеличення волинського спорту. Бажаю, щоби ваші шиї прогиналися від ваги «золота». Спорт і юність – найкраще у цьому світі.

Також перший заступник голови облдержадміністрації запевнив спортсменів та їх тренерів, що виконавча влада області намагатиметься збільшити фінансування для Волинської обласної школи вищої спортивної майстерності.
ДОВІДКОВО:

ТКАЧ ЮЛІЯ – вихованка Волинської обласної школи вищої спортивної майстерності, заслужений майстер спорту України з боротьби вільної, член національної збірної команди України. У 2014 році чемпіонка світу, бронзова призерка чемпіонату Європи. У 2015 році на кубку світу посіла І особисте місце та 6 загальнокомандне, чемпіонка України; стала чемпіонкою України з боротьби вільної серед чоловіків та жінок (06-09.04.2015 р., м. Харків). Займається в дитячо-юнацькій спортивній школі міста Ковеля під керівництвом Заслуженого тренера України Милехина Анатолія Миколайовича.

ГОРІШНА ЛІЛІЯ – вихованка Волинської обласної школи вищої спортивної майстерності, майстер спорту України міжнародного класу з боротьби вільної, представляє ФСТ «Спартак». У 2014 році бронзова призерка чемпіонату світу серед юніорок (в/к 51 кг), бронзова призерка чемпіонату Європи серед юніорок (в/к 51 кг). У 2015 році у ваговій категорії 53 кг стала чемпіонкою Європи з боротьби вільної серед жінок до 23 років. Займається в дитячо-юнацькій спортивній школі міста Ковеля під керівництвом Заслуженого тренера України Милехина Анатолія Миколайовича.

ВАЩУК ОКСАНА – вихованка Волинської обласної школи вищої спортивної майстерності, майстер спорту України міжнародного класу з боротьби вільної, член національної збірної команди України, представляє ФСТ «Динамо» України, «МОН України». У 2014 році посіла 8 місце особисте та 8 загальнокомандне на кубку світу. У 2015 році – чемпіонка України з боротьби вільної серед чоловіків та жінок (06-09.04.2015 р., м. Харків). Займається в Іваничівській дитячо-юнацькій спортивній школі відділу освіти і науки під керівництвом Заслуженого тренера України Палія Івана Богдановича.

ГЕРГЕЛЬ ОКСАНА – вихованка Волинської обласної школи вищої спортивної майстерності, майстер спорту України з боротьби вільної, представляє ФСТ «Динамо» України, «МОН України». У 2014 році срібна призерка чемпіонату Європи серед юніорок (в/к 59 кг), 7 місце на Чемпіонаті Світу серед дорослих (в/к 60 кг), 9 місце на чемпіонаті Європи серед дорослих (в/к 60 кг). У 2015 році Гергель Оксана у ваговій категорії 60 кг стала бронзовою призеркою чемпіонату Європи серед жінок до 23 років. Займається в Іваничівській дитячо-юнацькій спортивній школі відділу освіти і науки під керівництвом Заслуженого тренера України Палія Івана Богдановича.

ЛУКІНСЬКА ВІКТОРІЯ – вихованка Волинської обласної школи вищої спортивної майстерності, майстер спорту України з боротьби вільної, представляє ФСТ «Динамо» України. У 2014 році – срібна призерка чемпіонату України серед дорослих та бронзова призерка чемпіонату України серед молоді. У 2015 році – срібна призерка чемпіонату України серед спортсменів до 23 років; срібна призерка чемпіонату України з боротьби вільної серед чоловіків та жінок (06-09.04.2015 р., м. Харків).

Займається в Іваничівській дитячо-юнацькій спортивній школі відділу освіти і науки під керівництвом Заслуженого тренера України Палія Івана Богдановича.

ОСТАПУК ІРИНА – вихованка Волинської обласної школи вищої спортивної майстерності, майстер спорту України з боротьби вільної, представляє ФСТ «Спартак», «МОН України». У 2014 році – бронзова призерка чемпіонату України серед дорослих та бронзова призерка чемпіонату України серед юніорів. У 2015 році – бронзова призерка чемпіонату України серед спортсменів до 23 років; бронзова призерка чемпіонату України з боротьби вільної серед чоловіків та жінок (06-09.04.2015 р., м. Харків).

Займається в Іваничівській дитячо-юнацькій спортивній школі відділу освіти і науки під керівництвом Заслуженого тренера України Палія Івана Богдановича.

МАЗУР НАТАЛІЯ – вихованка Волинської обласної школи вищої спортивної майстерності, майстер спорту України з боротьби вільної, представляє ФСТ «Динамо» України, «МОН України». У 2014 році чемпіонка України. У 2015 році – бронзова призерка чемпіонату України серед спортсменів до 23 років; бронзова призерка чемпіонату України з боротьби вільної серед чоловіків та жінок (06-09.04.2015 р., м. Харків). Займається в дитячо-юнацькій спортивній школі міста Ковеля під керівництвом Заслуженого тренера України Милехина Анатолія Миколайовича.

ПАЛІЙ ІВАН БОГДАНОВИЧ – тренер-викладач з боротьби вільної Іваничівської дитячо-юнацької спортивної школи, Заслужений тренер України. Підготував майстра спорту України міжнародного класу, члена національної збірної команди України – Оксану Ващук (вагова категорія 72 кг), майстра спорту України, члена національної збірної команди України – Оксану Гергель (вагова категорія 59 кг), майстрів спорту України: Остапук Ірину, Лукінську Вікторію.

МИЛЕХИН АНАТОЛІЙ МИКОЛАЙОВИЧ – тренер-викладач з боротьби вільної Волинської обласної школи вищої спортивної майстерності, Заслужений тренер України. Підготував одного Заслуженого майстра спорту України, одного майстра спорту України міжнародного класу та шість майстрів спорту України, неодноразових чемпіонів та призерів чемпіонатів і кубків України, переможців міжнародних змагань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Волинянин Показати IP 16 Квітня 2015 13:23
Які ж гарні ці україночки! І які сильні! Гордість Волині!
М Л Показати IP 16 Квітня 2015 19:38
Привіт та вітання Андрію Пістуну !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus