USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волинським ПТУ до кінця року не вистачить виділених грошей

13 Червня 2016 12:08
Волинським профтехучилищам не вистачить коштів, які виділили міста обласного значення для своїх заходів.

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови ОДА сьогодні, 13 червня.

Нагадаємо, згідно з чинним бюджетним законодавством, заклади профтехосвіти передані на баланс місцевих бюджетів: ті, які перебувають в містах обласного значення на міський бюджет, решта – на обласний.

Як повідомила заступник голови ОДА Світлана Мишковець, на балансі обласного бюджету нині перебуває 11 закладів, 5 – у Луцьку, 2 у Ковелі, 2 у Нововолинську і 1 у Володимирі-Волинському.

Місто Луцьк ще з початку року передбачило на фінансування ПТУ 42,1 мільйона гривень, ще місто отримало 4,1 мільйона гривень стабілізаційної дотації. Додатково луцьким ПТУ треба ще 4,085 мільйона гривень.

А ось міста Ковель, Володимир-Волинський та Нововолинськ не передбачили з початку року асигнування і 2 місяці їх заклади були без грошей. У зв’язку з цим, депутати обласної ради під час сесії спрямували за рахунок вільних залишків майже 6,9 мільйона гривень на ці заклади.

У квітні під час сесії Володимир-Волинської міськради на місцеве ВПУ виділили 2,1 мільйона. До кінця року закладу потрібно 8,1 мільйона.

Ковельська міськрада на ПТУ міста навесні виділила 2,9 мільйона гривень, але цих коштів не вистачить до кінця року: додаткова потреба: майже 12 мільйонів гривень.

24 травня Нововолинська міська рада на 2 заклади виділила 4,2 мільйона гривень, але до кінця року їм потрібно ще 16 мільйонів.

Фактично, каже Світлана Мишковець, ПТУ цих трьох міст отримали кошти на 5 місяців. Та 2 заклади Нововолинська вже мають заборгованість в сумі 440 тисяч гривень за енергоносії.

До слова, Міністерство освіти вже видала наказ щодо Нововолинського ВПУ , і перереєструвало за місцем розташування. Але, щоб воно отримувало кошти з обласного бюджету треба, аби депутати обласної ради прийняли цей заклад. До слова, з 1 червня борг за енергоносії уже складає 301 тисячу гривень. А до кінця 2016 року закладу треба 8,4 мільйона гривень на захищені статті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
пто Показати IP 13 Червня 2016 17:30
тож нехай шукають кошти і цим продемонструють рівень управлінської діяльності починаючи від мерів міст і до голови ОДА це як екзамен на профпридатність. а то скрізь одні популісти тільки потрандіти працюйте "шановні керівники"!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus