USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Нововолинське ВПУ «переносять» у район

18 Квітня 2016 14:40
Профтехучилище, на яке в бюджеті Нововолинська не передбачили коштів, хочуть перевести на фінансування з обласного бюджету.

Про це стало відомо під час оперативної наради голови ОДА сьогодні, 18 березня.

Виконувач обов’язків начальника обласного управління освіти Людмила Плахотна повідомила, що на Волині залишається питання профтехучилищ у трьох містах. Найскрутніша ситуація – у Нововолинську. Нагадаємо, у 2016 році заклади профтехосвіти передали на утримання місцевим бюджетам: ПТУ в містах обласного значення стали клопотом місцевих рад, а в інших населених пунктах – обласного бюджету.

Єдине місто, яке передбачило гроші на ПТУ, – Луцьк. Гостро проблема постала у Ковелі, Володимирі-Волинському та Нововолинську, які не передбачили в своїх бюджетах на ПТУ ані копійки.

Натомість 10 березня під стінами облради зібралися декілька десятків працівників ПТУ цих трьох міст, і просили виділити їм кошти. В результаті, аби зняти напругу, з обласного бюджету цим закладам виділили 6,8 мільйона гривень як тимчасову позику з вільних залишків. Потому закони, які передбачали фінансування ПТУ з держбюджету, ветував президент. Як наслідок, місцеві бюджети повернулися до того, з чого й починали 2016 рік.

Якщо у Ковелі та Володимирі-Волинському питання щодо погашення зарплати працівникам цих закладів за березень, начебто, вирішили, то в Нововолинську ПТУ залишили напризволяще.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПОКИНУТА ДЕРЖАВОЮ ВОЛИНСЬКА ПРОФТЕХОСВІТА ЖИТИМЕ ЗА УМОВАМИ РИНКУ

Під час візиту до Нововолинська голови облради Ігоря Палиці, міський голова Віктор Сапожніков пояснив: місто не фінансує училище, бо воно розташоване за межами міста, хоча юридично має «приписку» в Нововолинську.

Щоб вирішити це питання, голова ОДА запропонував голові Іваничівської РДА і Нововолинському міському голові домовитися, щоб Нововолинське ВПУ перереєстрували і визначили місцем розташування Іваничівський район. Тоді цей заклад буде автоматично перенесений на фінансування з обласного бюджету.

Натомість у Нововолинській міській раді відповідають, що документи на перереєстрацію вже направлені в Київ, та, очікують, що процедура затягнеться. У відповідь на це голова ОДА пропонує міським чиновникам здійснити «вояж» до столиці, аби довести Міністерству освіти, що ВПУ треба передати району.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
рецепт Показати IP 18 Квітня 2016 21:34
діагноз 16 квітня, 21:57 - Відповісти 0 Профтехосвіта Волині інфікована вірусом КОРУПЦІЇ. заключення 17 квітня, 11:33 - Відповісти 0 Прогноз невтішний. Вірус важковиліковний. Корупція знищить профтехосвіту Волині. Рекомендовано: Ліквідувати розплідник корупції :- управління освіти, науки і молоді Волинської ОДА,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus