USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинським аграріям для посівної зерна вистачає. Треба ще грошей

25 Березня 2009 17:12
Сільськогосподарські підприємства практично по всіх аспектах готові до весняно-польових робіт, не вистачає лише фінансування. Про це під час засідання обласного штабу головного управління агропромислового розвитку Волинської ОДА розповів заступник начальника управління Юрій Горбенко, - повідомляє репортер «Волинських Новин».
За словами Юрія Горбенка, працівники  обласного штабу вивчили ситуацію готовності до весняних польових робіт у майже всіх районах. Згідно із їхніми даними, господарства області на 100% забезпеченні якісним насінням. Підозри викликає лише ситуація із запасами гороху та гречки. Якщо в насіннєвих запасах налічується 380 тонн ярої пшениці та 440 тонн ячменю, то гороху є лише дві тонни. Також цього року на чотири тисячі гектарів зменшилась посівна площа під цукровий буряк.
Як зазначив заступник начальника управління АПР, практично у всіх районах повністю підживлене зерно. Винятком стали ратнівські сільськогосподарські підприємства, які забезпечені добривами менш ніж на половину.
Техніка господарств також знаходиться у стані повної готовності. Як розповів пан Горбенко, «90-95% тракторів та машин готові вийти у поле». Щодо пального, то чиновник запевнив: ціна за літр дизельного палива у приватних операторів нижча за пільгову – 3,93 гривні за літр.
Проте, незважаючи на зниження цін на пальне, аграріям таки не вистачає фінансування. На це перший заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Заремба відповів: «Наразі вже трішки привідкрився шлюз та з’являються перші ластів’ята-грошенята, що знаменує початок активізації державних програм по підтримці аграріїв».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Агроном Показати IP 26 Березня 2009 08:13
Що,що, а брихати Горбенко з аршуліком вміють.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus