USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Волинські неповнолітні «зеки» теж чекають добра . ФОТОРЕПОРТАЖ

3 Жовтня 2013 21:00
Десятки книг, сотні зошитів та шкільне приладдя передали Ковельській виховній колонії №201. Всі ці речі зібрали у населення України представники молодіжних громадських організацій «Сокіл» та «Студентська свобода».
Благодійна акція «Допоможемо тим, про кого забули» розпочалась 17 вересня і мала закінчитись 27.

Однак через високу активність не тільки мешканців Волині, але й всієї України, термін проведення вирішили продовжити.

До збору подарунків для неповнолітніх «зеків», які відбувають покарання у Ковельській виховній колонії долучились чимало людей – це і Волинська, Донецька, Київська, Житомирська, Івано-Франківська, Одеська області, Крим, тощо. Завдяки небайдужим вдалось зібрати більше чотирьох сотень примірників художньої, спеціальної, наукової літератури, а також підручників.

Окрім того, учасники акції пожертвували засудженим немало канцелярії, більше двох тисяч зошитів, ручки, щоденники – все, що потрібно для навчання.

З цими подарунками активісти «Сокола» відправились у Ковель - до тих, хто попри свій юний вік з власного досвіду знає про життя за колючим проводом.

На території закладу діє загальноосвітня школа та ПТУ, де сьогодні навчаються 86 учнів. Документи повністю аналогічні тим, що видаються по той бік високого муру, – в дипломі не вказано, що учень навчався у «тюремному» закладі.

Директор школи при колонії Володимир Кавюк з радістю прийняв подарунки. Чоловік сказав, що вдячний за будь-яку допомогу:
«Якщо мені скажуть, що за 15 кілометрів є 300 грамів фарби, які можна взяти для школи, то я, не роздумуючи, сяду на велосипед, та поїду за ними».

Дякували за подароване шкільне приладдя і засуджені, які відбувають покарання у стінах колонії.



Сказали, що дуже люблять коли до них приїжджають концерти.
«Особливо, коли в них виступають дівчата», - жартома додав Володимир Миколайович.
Тому, кажуть, були б не проти, якби до них в гості завітали з таким дійством.
Як розповів член МГО «Сокіл» Олександр Пахом’юк, така акція відбувається вперше, і закінчувати на цьому громадські організації не збираються. Цього разу все організовувалось власними силами. А вже наступного організатори планують отримати допомогу від меценатів та спонсорів, подарувавши для закладу чимало інших, не менш корисних речей: це і взуття, одяг, тощо.

Не всі вони - тут заслужено, а ті, які заслужили, можуть стати кращими, - резюмують організатори.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Чешка Показати IP 4 Жовтня 2013 00:59
Ого! Свободівська молодіжка ожила?!!))) Неожідаль)))
я Показати IP 4 Жовтня 2013 09:10
хлопці, ви молодці! не зупиняйтесь - сійте добро і воно проросте, щоб знищити гниль і накип. Розчищайте намул і не зупиняйтесь перед тими, хто гавкає. Собака лає - а караван іде. З почином!
Василь Показати IP 4 Жовтня 2013 14:38
ого... Молодці!
Бывалый Показати IP 5 Жовтня 2013 00:01
Неожиданная помощь, обычно все акции типа "сироты", "больные" и т.д. а тут...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus