USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинським незрячим «Відчинилося життя» у музиці

28 Червня 2009 12:00
В обласному центрі Волині відбувся інтегрований концерт творчого колективу Львівського національного драматичного академічного театру імені Марії Заньковецької та кращих незрячих виконавців України під назвою «Відчинилося життя», – повідомляє 28 червня репортер «Волинських Новин».
 
Диригент оркестру театру імені Заньковецької Богдан Мочурад зазначив, що проект «Відчинилося життя» організований спільними зусиллями театру та Львівської обласної організації Українського товариства сліпих (УТОС). За словами пана Мочурада, подібним акціям немає аналогів навіть у Європі – коли на одній сцені виступають зрячі і незрячі виконавці.
 
Заслужена артистка України Леся Горова зазначила, що на концерті має бути багато світла, яке присутні незрячі не можуть побачити, зате можуть відчути.
 
Під час заходу виступили співаки, які позбавлені зору. Це – кримчани Зера Кераджиєва та Степан Гончаренко, львів'янка Юлія Сухова, Адам Гайчиня з Дніпропетровська, вінничанка Наталія Слюсарчук та інші. Волинь представляв Василь Сукач з селища Турійська. На сцені Народного дому «Просвіта» під музичний супровід оркестру виконувались як народні, так і авторські пісні українською, російською і навіть італійською мовами. Кожен виступ закінчувався зливою оплесків у залі, який був майже повним. Співакам лучани дарували квіти.
 
Оркестр театру зробив і своєрідний подарунок Волинській обласній організації УТОСу, яка святкуватиме 50-річний ювілей (ця дата стала і приводом для концерту – «ВН»). Заслужений артист України Андрій Вакула заграв для організації-ювіляра пісню «Besame mucho».
 
Концерт відвідали Луцький міський голова Богдан Шиба та радник голови Волинської обласної ради Володимир Банада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 30 Червня 2009 16:00
знов симончук бабло продерибанить, але захдум акції суперовий

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus