USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинським школярам розкажуть, як у краї виник Рух

13 Серпня 2009 16:58
Урочиста академія з нагоди 20-річчя Народного Руху України за перебудову розпочнеться із відеокадрів про історію Руху на Волині. Про основні положення святкової програми розповіла її автор Валентина Москалюк під час засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення в області 20-ї річниці створення Народного Руху України за перебудову, - повідомляє 13 серпня репортер «Волинських Новин».
 
Згідно із програмою, яку озвучила Валентина Москалюк, 19 серпня в облмуздрамтеатрі урочиста академія, присвячена 20-ій річниці Народного Руху України за перебудову розпочнеться із відеоряду з фільму про історію створення руху на Волині, який підготувала Волинська ОДТРК. Після цього запланований виступ першого лідера регіонального осередку НРУ Михайла Тиского. Далі, згідно з програмою, відбудеться святковий концерт, на якому виступатимуть фольклорні колективи із повстанськими і стрілецькими піснями. Завершать урочисту академію виконанням Гімну України.
 
Детальніше обговорення викликало питання нагородження учасників Народного Руху. Адже привітати усіх буде неможливо через їхню велику кількість. Лише у Луцьку їх нараховується приблизно півсотні. Тому вирішили захід із відзначення провести окремо у районах та містах.
 
Плани щодо фільму озвучив і заступник губернатора Святослав Кравчук. Він поцікавився, чи можливо записати його на диски. Після цього їх планують передати школам області, щоб там провели тематичний урок «Зародження Народного Руху України за перебудову на Волині».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus