USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинський боєць відсудив у Міноборони обіцяні гроші

30 Жовтня 2015 18:33
Волинянин учасник АТО, який рік не міг домогтися зарплатні, виграв суд у військкомату і Міністерства оборони, - інформує Нововолинськ діловий.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що волинянин Микола Сичук, який минулоріч отримав поранення і всеодно повернувся на передову, вже рік не отримує грошових виплат.

Так, 2 липня 2015 року до Володимир-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернувся Микола Сичук — доброволець-айдарівець, учасник АТО з села Бужанка Іваничівського району.

Про безоплатні послуги правників дізналася його дружина з інформації директора центру Наталії Смолярчук на зустрічі з учасниками АТО та членами їхніх сімей, що відбулася в Іваничівській райдержадміністрації 10 червня.

Доброволець, нагороджений орденом «За мужність» за бій під Металістом, не міг добитися обіцяних грошей. Зі слів Миколи, за службу в зоні АТО «айдарівцям» обіцяли платити близько 5 тисяч гривень на місяць. Проте, відвоювавши рік (із червня 2014-го по червень 2015-го), виплат так і не отримав, бо у військовій частині бійця у списках не було.

Втомившись оббивати пороги чиновницьких кабінетів і зневірившись у справедливості, Микола Сичук вирішив відстояти своє право в суді. Дізнавшися про можливість отримати безоплатного адвоката, зволікати не став.

Адвокат підготував та надіслав до Волинського окружного адміністративного суду позовну заяву до військової частини й Міноборони з вимогою нарахувати і виплатити всі передбачені законодавством виплати грошового забезпечення для військовослужбовців, а також винагороду за участь в антитерористичній операції.

Правозахисник підготував й адміністративний позов до військової частини. У процесі судового розгляду Волинський окружний адміністративний суд залучив відповідачем військовий комісаріат.

Військовий комісаріат позов не визнав, бо військовослужбовець не був зарахований до списків військової частини, і просив у задоволенні позову відмовити. Проте, завдяки зібраним доказам, правильним та узгодженим позиціям адвоката суд встановив, що позивач проходив військову службу в Збройних силах України та брав участь в антитерористичній операції.

Відтак, постановою Волинського окружного адміністративного суду у справі №803/2041/15 від 28.09.2015 року позовні вимоги захисника України задоволені в повному обсязі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus