USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Третій аукціон: волинський бурштин продали у Польщу та Об’єднані Арабські Емірати

26 Лютого 2021 18:08
Більше 3,5 мільйона гривень виручили за волинський бурштин, який видобуло КП «Волиньприродресурс». Покупцями стали не лише українці, а й учасники з Польщі та ОАЕ.

Аукціон з продажу бурштину комунальне підприємство проводить утретє. Торги відбулися 26 лютого у сесійній залі обласної ради.

На продаж виставили 1 тонну 992 кілограми 253 грами бурштину різних фракцій та різної якості. За допомогою гемологічного центру вдалося зробити повноцінний відбір та фасування бурштину за групами якості. Тож вперше на аукціоні виставили бурштин 1-4 групи якості і зведену, 5-ту групу «бурштин шаруватий, пінистий, забруднений». Ексклюзивні камені, вагою понад 500 г і понад 1000 г, поки на продаж не виставляли. За цими лотами проведуть аукціон після того, як Міністерство фінансів надішле лист з відмовою придбати такі зразки, адже саме це відомство, відповідно до законодавства, має першочергове право на викуп такого каміння.

Читати ще: Замість «місячного пейзажу» – молодий ліс. На Волині рекультивували першу бурштинову ділянку

Як повідомив у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини директор КП «Волиньприродресурс» Анатолій Капустюк, під час торгів продали 334 кілограми 56 грамів сонячного каміння. Загальна сума виручених коштів – 127,784 тисячі доларів США. В розрахунку на чинний курс, це 3,569 мільйона гривень. Щоправда, внаслідок технічних проблем, чимало учасників не змогли приєднатися до аукціону через мережу інтернет. Загалом заявки подали 53 учасники, проте взяло участь менше: семеро в залі і онлайн тільки один учасник.

«На жаль, багато хто не зміг приєднатися через технічні проблеми з доступом до інтернету в обласній раді. Вони дзвонили, цікавилися перебігом торгів, але не змогли взяти участь. Але ми потрохи рухаємось. Ми домовилися, що згодом в залі буде встановлений стаціонарний екран, який можна буде використовувати не тільки для аукціону, і в залі налагодять доступ до мережі», - зазначив він.

З його слів, купили волинський бурштин не лише учасники з України, а й з Польщі та Об’єднаних Арабських Еміратів. Все, що номінував учасник з ОАЕ, він викупив. Зокрема, туди поїде 59 кг волинського бурштину, в основному це крупна фракція.

Нагадаємо, комунальне підприємство «Волиньприродресурс», ініціатором створення якого став нардеп від Луцька Ігор Палиця, який був на той час головою обласної ради, розпочало свою повноцінну роботу на ділянках восени минулого року. Лише за перший місяць роботи КП «Волиньприродресурс» видобуло тонну сонячного каміння. Під час першого аукціону, який відбувся у жовтні минулого року, реалізували понад 600 кг волинського каменю різної фракції на загальну суму понад 20 мільйонів гривень. Другий відкритий аукціон з реалізації бурштину-сирцю відбувся у листопаді, під час якого продали 230 кілограмів 801 грам бурштину на загальну суму 147,468 тисячі доларів.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
я Показати IP 26 Лютого 2021 18:45
узаконили афери ...
Володимир до я Показати IP 26 Лютого 2021 20:27
кожен судить в міру свого обмеженого кругозору...
скептик Показати IP 26 Лютого 2021 20:43
где деньги, Билли ?
Василь Показати IP 26 Лютого 2021 21:22
Коли ці концерти показухі закінчаця Хватить людей дурити зробіть хоть щось для людей що про вас говорили шо ОТО БУЛА ПОРЯДНА ЛЮДИНА Тож хтось за це має рано чи пізно відповідати
Дідо Показати IP 27 Лютого 2021 01:43
Еге, з ОАЕ, через vpn... Волинський араб Микола.
Сусід Показати IP 27 Лютого 2021 10:15
Правильно. Щоб полішукам не дісталося.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus