USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волинський чиновник відправив доньку народжувати в «ДНР» і їздить туди перевіряти свій триповерховий будинок

17 Жовтня 2020 17:56
Директор ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області» Ігор Свиридов, який балотується в депутати Волинської обласної ради від Слуги народу, періодично їздить на малу батьківщину, яка наразі перебуває на окупованих територіях так званої «ЛДНР», щоб перевірити свою нерухомість. Більше того, його донька, яка мешкає у Києві, пів року тому їздила в Донецьк народжувати, бо «там пологи безкоштовні», а разом з чоловіком вона час від часу катається то в окупований Донецьк, то в російський Ростов.

Про це чиновник зізнався журналістам «Аверсу», йдеться у сюжеті телеканалу.

Нагадаємо, Ігор Свиридов – виходець з Донеччини, голова ОДА Юрій Погуляйко призначив його керувати нововствореним держпідприємством «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області».

У волинського чиновника є донька Дарина, по чоловікові Сухова. За її фотографіями тяжко зрозуміти, де вона живе. Адже зі жвавою періодичністю дочка волинського державного службовця виставляє у соціальних мережах фотографії з географічною локацією Ростов-на-Дону, окупований Донецьк та Київ.

Урешті Ігор Свиридов зізнався: пів року тому він відправив доньку в Донецьк народжувати, бо, мовляв, у Києві та й у Луцьку пологи коштують грошей, а в Донецьку це безкоштовно.

Кращої реклами годі й чекати. Адже всі вже чули, що у «ДНР» ще й громадянство без проблем роздають. Аж дивно, що молода мама не лишилася там жити. Ігор Свиридов переконує: донька народила в Донецьку і повернулася жити в Київ. Мешкає вона в Києві разом з чоловіком. Той, зі слів того ж Свиридова, до початку війни на Донбасі вчився в Донецьку, але після 2014 року поїхав довчатися не куди-небудь, а в Ростов-на-Дону Російської Федерації. Та й, судячи з фото в соцмережах, молода родина Сухових періодично їздить то в окупований Донецьк, то в Ростов, то в Київ.

Більш того, він сам непрямими словами натякнув, що періодично їздить в Донецьк, аби перевірити, в якому стані його нерухомість.

«От скажіть, якщо б ви побудували свій будинок, ви б цікавилися що там? Ви б поїхали? Просто перевірити в якому стані цей дім?» – запитує Свиридов журналістів.

У відповідь на запитання про дочку, будинок, фірми, зарплату, а також про те, як офоромлені чоловіки, які сидять у його приймальні, і не пускали журналістів до кабінету, Ігор Свиридов в кишеню за словом не поліз. І замість прямої відповіді почав переводити мову на журналістів: "А ви де оформлені, а яка зарплата у вас? А у вас он яка куртка, джинси».
Чиновник схоже не звик до уваги журналістів і боляче сприймає, коли його ідентифікують з малою батьківщиною - Донеччиною, каже, що таким чином українців ділять на правих та лівих. Тож журналістів Аверсу він назвав сепаратистами і забажав вибачень. Кореспонденти пішли вибачатися.

Та потрапити в облдержадміністрацію ще той квест – представників преси без телефонного погодження з керівництвом Волинської ОДА не пускають і на поріг. А раптом перестрінуть когось з посадовців і поставлять незручне запитання.

Проте не для всіх такі правила. У примальній кабінету чиновника сидять невідомі люди, які намагаються перешкоджати роботі журналістів. На питання, хто вони такі, чоловік починає відповідати, що начебто він особистий водій, а нині допомагає виконувати обов’язки секретаря.

Як відомо, на Волині та й по всій Україні в рамках Великого будівництва зараз активно ремонтують дороги. Але разом з коштами на дороги в нашу область заходять цікаві фірми, коріння яких з Донеччини, з якої родом власне і сам посадовець. На тему тендерів журналісти неодноразово з ним спілкувалися. Проте конкретних відповідей, щодо заводу Данко, який не зовсім законно розмістився в селі Озеро, він не надав.

А коли журналісти намагалися з’ясувати деякі моменти з приводу роботи заводу Данко, назвав працівників «Аверсу»... сепаратистами.

«Ви взагалі такий сєпарський канал. Знаєте про це? Що ви сепаратисти... Тому, що ви ставите волинян вище, ніж там якісь приїжджі люди. Тому, що ви ділите людей на східних, західних, центральних і всіх інших», – обурюється Свиридов.

Окрім того, Ігор Свиридов забажав публічних вибачень. Про те, як же ж вибачатися, коли двері чиновника охороняють незнайомі люди? Вони сваряться з журналістами. Один заявляє, що водій, інший ніби прийшов на співбесіду.

Згодом Ігор Свиридов таки вийшов з кабінету і запросив журналістку на розмову, але без оператора. Зрештою в кабінет таки зайти вдалося.

Перш за все було цікаво, що це за люди в приймальні і які функції вони виконують в цьому кабінеті. Хто оплачує послуги цих так званих водіїв, і, найголовніше, чому звичайних громадян не впускають у державну установу, а ось такі молодики не лише вільно гуляють коридорами облдержадміністрації, а й навіть дозволяють собі простягати руки до журналістів.

Між тим журналісти сюди прийшли зовсім не через це. Ігор Свиридов зажадав вибачень і постійно продовжує називати їх сепаратистами.

Зауважимо, термін «сепаратизм» має широке значення. Але у зв’язку з подіями на сході зявилося окреме визначення «український сепаратизм». І звучить воно так: це діяльність, направлена на зміну статусу окремих територій відповідно до законів України та протизаконна діяльність, направлена на відділення від України частини територій та їх мешканців.

Журналісти проаналізували сторінку у фейсбуці Ігоря Свиридова. Але вона відредагована. Усі дописи з 2012 року по 2016 рік зникли. Проте зі сторінок родичів Ігоря Свиридова можна відслідкувати, яка позиція щодо подій у державі була у родині Свиридових. На сторінці Генадія Свиридова є чимало постів відверто сепаратистського характеру. Вони нікуди не зникли, тому що власник цього профілю помер. І тому, мабуть, сторінку не можуть відредагувати, бо до неї немає доступу.

До прикладу, в одному з дописів День Незалежності України називають «Праздником трупних чєрвєй».

«Никогда не понимал смысл «дня нэзалэжности», который украинские СМИ преподносили как некий великий праздник. В этом смысле для меня мои сограждане всегда были чем-то вроде африканского племени, которое дружно с шумом скачет, размахивая копьями, по понятной только ему причине. Чего, собственно говоря, празднуем? «Нэзалэжнисть»? Независимость кого? Украины? Как государства? От кого? От России? Ну, так по своим катастрофическим последствиям эта украинская «нэзалэжнисть» напоминает день независимости вырезанной из организма почки. Почка празднует тот день, когда её вынули из тела и выкинули на помойку. Чтобы там гнить и разлагаться», – йдеться в дописі.

Деякі статті, які опубліковані на цій сторінці відкрити неможливо, адже вони з сайтів, які в Україні знаходяться під забороною. Але про що там йдеться здогадуємося по заголовках. Як-от «Почему запад не понимает как воюет росийский солдат. Заметки о заметке».

Таких дописів багато. Зі слів Ігоря Свиридова, Генадій Свиридов – його покійний брат. Звісно, відповідати за позицію свого брата він не може та й не зобов’язаний.

«Ні в якому разі ми не розділяємо українців на донецьких, волинських, харківських чи київських. Ні в якому разі не осуджуємо за те, якою мовою вони спілкуються чи до якої церкви ходять. І однозначно співчуваємо переселенцям з Донбасу, які втратили свої будинки під час війни. Співчуваємо і тим українцям, які не змогли виїхати, і змушені проживати на окупованих територіях під обстрілами. І ми не згідні з тим, що чиновникам з Луганська чи Донецька створили несприятливі умови на Волині. Навпаки, посадовці облдержадміністрації – це представники президентської гілки влади в області. І так вийшло, що найвищу владу на Волині представляють саме вихідці з Донбасу. Тому нарікати на обставини – просто гріх. Адже не всім переселенцям так пощастило з роботою, оплатою праці та державними гарантіями. Не всі переселенці можуть мати квартиру в Києві, забезпечити себе особистою охорону, особистими водіями, і не всі переселенці мають змогу їздити у «ДНР», щоб поглянути, чи бува не сталося чого з їхнім триповерховим будинком», – резюмує журналістка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 63
лучанка Показати IP 17 Жовтня 2020 18:10
До нашого берега що не приб"є : то гім..о, то тріска.(народна приказка).
Куколди 73 до лучанка Показати IP 17 Жовтня 2020 21:48
Наш берег саме на те і заслуговує.
Порада Показати IP 17 Жовтня 2020 18:11
Якщо не можете знайти кримінал у вчинках чоловіка, то поцілуйте його в з@д!
101 до Порада Показати IP 18 Жовтня 2020 13:09
Я так розумію ти частенько дупи цілуєш!
санітар Показати IP 17 Жовтня 2020 18:23
Погуляйко зібрав на Волині "трупних чєрвєй".
дідо Показати IP 17 Жовтня 2020 18:23
СБУ не перевірило цього чинушу, у якого родичі спокійно їздять на окуповану території?
Аскольд до дідо Показати IP 4 Квітня 2021 15:13
Так він ж "свой", зі слуг народу.
Ага Показати IP 17 Жовтня 2020 18:35
бідний як церковна миша! оточений ..секретарями..І доця живе мабуть в 1 кімн квартирі з скромними метражем і ремонтом .яка коштує 10тис грив + комунальні це недалеко від метро і навіть не центр!
Лучанці Показати IP 17 Жовтня 2020 18:44
От ви і є тим фактором, що штучно ділить народ на "людей* і тріски і л...о. І саме через вас ще довго не буде єдиної України.
лучанка до Лучанці Показати IP 17 Жовтня 2020 19:56
"Єдиної України " не буде через те, що він приїхав сюди не працювати, а заробляти(читай, грабувати бюджет). Так вже було не раз з заїжджими "варягами". І поводиться ,як хам -зверхньо і зухвало( в контексті статті). Невже ви вірите, що приїхав "созідатєль" і безсеребреник? Ви ж не будете заперечувати, що "донецькі" стало ім"ям "наріцатєльним", причому не з найкращої сторони? Було б добре, якби я помилялася...
Жах Показати IP 17 Жовтня 2020 18:52
Гнати в три перекиди таких слуг народу від державного корита !
Капремонт. Показати IP 17 Жовтня 2020 19:02
Тобто якщо людина їздить в окуповану територію звідки родом,то вона автоматично ворог України?? Люди отямнесь,я сам патріот своєї країни,але це схоже на дибілізм!!
факт до Капремонт. Показати IP 18 Жовтня 2020 17:46
А тут у більшості диб...и і залишились! Видно ж по коментах на сайтах і у соцмережах :) Тут і ворогів не треба - досить Україні мати таких "волиняк" :))))))))))))
Виборець до Капремонт. Показати IP 18 Листопада 2020 08:47
То як вам ця людина в світлі останніх новин, кримінальних звичайно.
Джек Показати IP 17 Жовтня 2020 19:13
Ну і шо?Тож Донецьк «НАШ» так як і Крим. Чи туди заборонили їздити?Шось не пойму
скептик до Джек Показати IP 18 Жовтня 2020 15:37
то нехай там і дороги будує
Аскольд до Джек Показати IP 4 Квітня 2021 15:16
Ти не тільки "непоймеш2, ти й незрозумієш, і схоже ніколи
хммм Показати IP 17 Жовтня 2020 19:16
а шо тут не так.Не понятно.Чи то бесплатно все,в нас? Кругом неси бабло, достало мля.
Аскольд до хммм Показати IP 4 Квітня 2021 15:18
А хіба у Донецьку все безкоштовно? Хоча там "нападвал" можна сісти без хабара :)
Я Показати IP 17 Жовтня 2020 19:21
Бідний-нещасний. На особистого водія і 3-поверховий будинок гроші є, а оплатити дочці пологи у Луцьку нема. Уже за таких дурнів простий народ мають....
Олена до Я Показати IP 18 Жовтня 2020 02:21
Три місяці моєму онукові, роди в Луцьку були безкоштовні.
Капремонту Показати IP 17 Жовтня 2020 19:21
А Ви не бачите, куди ми котимося? Немає чому дивуватися.....
Народна прокуратура Показати IP 17 Жовтня 2020 19:27
Де вигуки захоплення і радості 73-відсоткового електорату?
ще не зовсім свідоми Показати IP 17 Жовтня 2020 19:28
Так склалося, що проживаю в Луцьку, але ще маю квартиру в Макіївці, тобто, в ДНР. Як я можу її фізично перенести в Україну? Ніяк. Продати за безцінь також не хочу. Що роблю? Правильно, здаю в оренду. Винаймачі квартири порядні, гроші вчасно виплачують.
сбу до ще не зовсім свідоми Показати IP 17 Жовтня 2020 19:56
ну ти і АЛЕША - жди в гості допоможемо ДУЖЕ ДОРОГО продати!!!
ще не зовсім свідоми до сбу Показати IP 18 Жовтня 2020 15:03
Як Вам, ні, тобі, не соромно таке писати. Я в ремонт макіївської квартири вклав "дєнєг" більше, ніж зараз пропонують її купити. То що, по-твоєму, залишити квартиру без нагляду і місцева бидлота там все розікрала? Розумію твою позицію "доообре, що у сусіда свиня здохла"
Анонім до ще не зовсім свідоми Показати IP 17 Жовтня 2020 20:49
Квартиру свою перенести в Україну не треба. І не продавай також її за безцінь. Просто живи там.
ще не зовсім свідоми до Анонім Показати IP 18 Жовтня 2020 14:53
А вже не вказуй, де мені проживати. В тебе квартиру не знімаю. Маю власну.
ще не зовсім свідоми до Анонім Показати IP 18 Жовтня 2020 15:09
А це вже мені вирішувати, де жити, в Луцьку чи Макіївці. По твоєму-Макіївка вже не Україна? Впевнений, що повернуся в українську Макіївку. Без денеерів та ордло.
лучанка до ще не зовсім свідоми Показати IP 18 Жовтня 2020 16:35
Та не нервуйтеся ви так. Ніхто вас не виганяє і нічого проти таких, як ви, не має. Мова йшла не про переселенців, а про держслужбовця, який працює на " бандерівській" Волині, розхвалює безкоштовну медицину в ОРДЛО, безперешкодно навідує свій будинок в Донецьку і чомусь не боїться попасти там у підвал до "мгб". Ось що бентежить народ.
ще не зовсім свідоми до лучанка Показати IP 18 Жовтня 2020 18:22
Дякую Вам за розуміння, але я не переселенець. Волинянин. Просто маю квартири в Луцьку та Макіївці.
Адекват до ще не зовсім свідоми Показати IP 18 Жовтня 2020 17:09
Не звертайте уваги, просто деякі люди прикривають свою натуру патріотизмом
123 Показати IP 17 Жовтня 2020 19:31
А шо Донбас вам хіба не Україна???
Аскольд до 123 Показати IP 4 Квітня 2021 15:15
І Донбас і Крим - це ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНІ території України. .
Микола Показати IP 17 Жовтня 2020 20:35
Скільки заробляє Наталка!
дідо до Микола Показати IP 17 Жовтня 2020 21:36
мінімалку, все решта кешом.
Добродій Показати IP 17 Жовтня 2020 20:54
Так за що лягли хлопці молоді?10000 душ згубили.ДНР ,ЛНР,ракова пухлина,вирізати, то ще може пожевемо.
Підрахуй ти до Добродій Показати IP 17 Жовтня 2020 22:14
10 тисяч загинуло цивільних і 2/3 з них - "з того боку".
Всезнайко Показати IP 17 Жовтня 2020 22:05
І що?
Куратор Показати IP 17 Жовтня 2020 22:07
Ясно що вони не без гріха, але по приїзду призидента, Аверс все так старався задати питання по тендерах і Волинський облавтодор! Не розуміючи що цей розграбований колгосп(облавтодор) вже нічого давно не може робити, як тільки займатися приписками і відмиванням. Коли Данко виграло тендер, аверс так зацікавився цим, а хоч би раз проаналізувало керівників облавтодору, на чому їздять вони і їх минув, де живуть, і т.д. А тоді зніміть роботи як виконують, тільки без попередження, як знімали в Данко. Гарантую картинка буде набагато яскравіша, з різними спецефектами...
123 до Куратор Показати IP 18 Жовтня 2020 03:05
Загнали по приїзду Зеленського в Крупу райавтодор латати ямки малювати пішохідний перехід та ще заставляли траву і асфальт в зелений колір красити
ABC Показати IP 17 Жовтня 2020 22:42
А чому тут дивуватися? Депутат від "Слуги Народу" - це вже давно не посада, а діагноз. Голосуйте за них далі, дорогі наші 73%.
Раді кал Показати IP 17 Жовтня 2020 23:12
Любі мої телята Давайте зізнємось що як нація ми не відбулись того і маємо такий державний устрій Устрій олігархічного консенсуса. Суть його в тому щоб задєрєбанити бюджет немічної економіки України. Насправді всі ми українці заслуговуємо на те г...мно яке відбувається навколо Це один з прямих наслідків відсутності громадянської позиції. Чекаємо пророка далі.
Га? Показати IP 18 Жовтня 2020 01:29
А чи знаєте, що у Струмівці біля самої траси, навпроти цвинтаря Гаразджи, земляк Погуляйка і Свиридова - відомий багатьом Іван Іванович пам'ятники нашим героям робить. Таку ж фірму має і в самому Донецьку. Тиждень в Луцьку, тиждень в Донецьку. Морально, волиняни?
Фу!!! до Га? Показати IP 19 Жовтня 2020 12:59
Дійсно, одночасно робити пам'ятники і українським героям, і сепарам - не вписується ні в яку логіку!
123 Показати IP 18 Жовтня 2020 02:19
Зараз керівник фірми Данко ходить кожен тиждень до керівництва облавтодору щоб взяти на субпідряд на зиму облавтодор але ж Данко по вигравало всі тендери на будівництво і експлуатацію і неможуть впоратися бо бояться не оствоїти кошти які виділені на Волинську область. Але ж Данко має багато підроблених підтверджуючих документів на те що вона освоїть....Бояться отримати на горіхи від Погуляйка за неотримані відкати. Якщо чесно то біль в серці за кураторів по районах які підписують акти виконаних робіт за роботи які невіть близько не виконувалися... наприклад (покіс трави і т.д.) А це елементарні роботи за які просто нараховуються мото години зарплата і пальне. Просто ще рік два пройде епоха Погуляйка а прийдуть «нові» і будете відповідати у відповідних органа влади за те що підписували...
скептик до 123 Показати IP 18 Жовтня 2020 15:41
вже папєрєднікі навідповідали
123 Показати IP 18 Жовтня 2020 03:02
До КУРАТОР. Особливо зверніть на ямковий ремонт по Лаврову і по Крупі. Бачу куратор почав отримувати на каву бо захищає Данко.... Бо з облавтодору може отримати лише по кураторському проханню 20 літрів ДП
Эдвард Показати IP 18 Жовтня 2020 04:31
Выгоните вы всех хороших людей и оставьте себе тех кого заслуживаете!
правдива до Эдвард Показати IP 18 Жовтня 2020 11:56
А вони вже залишили :))) От і маємо...
Опакандомстайл Показати IP 18 Жовтня 2020 07:05
Що зробили це разом ? Як він перекидає з хворої голови на здорову? Справжній брат одвічний . На Волині ще є досі сепари за відділення від таких братів і Росії
Закон Показати IP 18 Жовтня 2020 07:43
В 06.00 ранку до нього з залізними бочками додому, 30-40 бочок! І щоб до 12.00.барабанщики не відпочивали. І так тиждень. Тоді самі сусіди цього довбаного сєпара, брат якого любив і загинув за диру, виженуть його в шию разом із особистим водієм, коханка и і охоронцями. Чи ви забули про надійний засіб народний гнів?
Право до Закон Показати IP 18 Жовтня 2020 11:56
Анархія ваш закон! Вам ворогів не треба, самі один одного знищите з вашими фашистськими закликами!
Олександр Показати IP 18 Жовтня 2020 10:11
Це повне дно. Щоб на Волині працював чиновник з ДНР? Як таке може бути? Кого вони там призначають це зелене к...дло? Ото ми навибирали
мвс Показати IP 18 Жовтня 2020 10:24
деяки заклики містять склад злочину. Адміни ,прошу звернути увагу.
Наталі Показати IP 18 Жовтня 2020 11:43
Гнати з нашої Волині..бо Донецьк виховує злодіїв.бандюг в квадраті.Не має права сепаратист.і взагалі той.кого не знає наша Волинь.займати посади.
думка Показати IP 18 Жовтня 2020 11:54
ДНР? Ви вже признали ті території? То не Україна вже? А якщо людина там жила весь час то повернення туди то вже злочин? А може то особиста справа кожного, якщо вона не впливає на безпеку України?!
До мвс Показати IP 18 Жовтня 2020 14:10
Якби сбу і мвс виконували на належному рівні свої обовязки, то народу не доводилося б братися за дручки щоб прогнати гнилу владу. А то бачте заклики до насильства їм не до вподоби! Не допускайте до влади зрадників, запроданців, сєпарів, корупціонерів, то і не буде закликів до насильства! Якщо влада бездіяльна то говорить вулиця! І ніяке "мвс" не затикне "глас народу" Зарубайте собі на лобі!!!!
Куратор до 123 Показати IP 18 Жовтня 2020 21:31
Ви скажете облавтодор працює нормально!? Мабудь знаєте їх систему за 20 л ДП, бо вони і зробити нічого не можуть толком, грейдерів немає, асфальту немає.. тільки і ріжуть кущі і прибирають і множать на 10, Це легко перевірити цей колгосп... Я не за Данко, але пора гнати в шию Облавтодор, щоб приходили нові нормальні фірми, платили людям зарплату нормальну і вчасно, і дійсно робили роботу а не создавали вигляд... Давайте влаштуєм місячник їм, поїзди з камерами за всіма дорожниками, не дивлячись хто є хто, перевіряємо, переважним, порахуємо, а потім звіримо з актами які здають, і ви зрозумієте, що колгосп давно відомі себе. Перевіримо керівників, де вони взяли такі кошти, а робочий ходить в порваних чоботах і т.д. Коли буде громадський контроль, будуть і дороги....
Віра Показати IP 19 Жовтня 2020 01:06
В бочки пива пени дохрена Какие ми такая и страна
До мвс Показати IP 19 Жовтня 2020 09:58
Ау, мвс, чому Неля Штепа ще досі на волі? Чи може сераратизм вже не злочин, чи у вас часу на неї немає ,бо ви реагуєте на інтернетні заклики, а реальні дії сєпарів вам не підсилу
До мвс Показати IP 19 Жовтня 2020 10:01
Бездіяльність мвс несе загрозу існування держави , куди дивиться НАБУ, Генпроеурор, президент?!!!
додік Показати IP 19 Жовтня 2020 11:41
Ну, я думаю, що оберуть до облради - ті, хто проголосував за ЗЕлене проголосує. Какаяразніца, х\лє...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus