USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Небайдужі бійці-волиняни вирушили на Схід

3 Листопада 2014 21:00
Група бійців Добровольчого Українського Корпусу вирушила у зону проведення АТО з Луцька.

Добровольці-волиняни вирушили від штабу ДУКу ввечері 3 листопада.

У зоні бойових дій вони замінять тих, хто перебуває на Сході вже тривалий відрізок часу. Багато хто їде у зону АТО вже не вперше. Так, боєць ДУКу Володимир Бакулін цього разу планує перебувати на Сході не менше місяця.

«Вирушаю на Схід я вдруге, вже після першого приїзду і першого бойового досвіду є відчуття відповідальності перед тими хлопцями, які там залишилися, які чекають нас на ротацію, адже ротацію потрібно робити часто. Через місяць-два у зоні бойових дій втрачається відчуття самозбереження, люди звикають до війни, перестрілок, вибухів. Оскільки наш батальйон не підтримує матеріально держава, доводиться розраховувати на допомогу підприємців та благодійників. Найбільш вагомий внесок у допомогу батальйону зробила кандидат у народні депутати Ірина Констанкевич, яка придбала для добровольців кевларові шоломи, теплі речі та інше необхідне обмундирування», - розповів доброволець Володимир Бакулін.

Він зізнався, що на фронт вирушає з надією на перемогу та успішне повернення після закінчення бойових дій.



Нагадаємо, що група з 17 бійців 3-го батальйону Добровольчого Українського Корпусу вирушила з Луцька на Схід вчора.

Священик Храму Холмської ікони Божої Матері отець Юрій, який читав молитву перед відправленням бійців на Схід, зауважив, що добровольці – небайдужі, і це дуже важливо. Він розповів, що застерігав прихожан ще навесні, говорячи, що починається війна, а байдужість у такий час – страшна річ.



«Байдужість – коли вашому сусіду вибивають двері, а ви переймаєтеся своїми дверима, щоб у них не ломилися. Але коли будуть ломитися у ваші двері, сусід до вас не прийде, тому що ви не йшли. Тому війна, як би хто це не називав, не зникає. Вороги десятиліттями так званої незалежності сподівалися, що ми не будемо до цього готові. Коли буде перемога, мир та спокій, не будуть гинути наші хлопці, цей день буде нашим Днем Незалежності», - зазначив священик.

Він нагадав, що українці протягом усієї своєї історії ні на кого не нападали і не намагалися загарбати чужу територію, а постійно були змушені оборонятися. Він побажав бійцям мудрості, виваженості та повернення із перемогою.



Після короткої молитви та благословення автівки з бійцями ДУКу вирушили на Схід.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Анонім Показати IP 3 Листопада 2014 21:12
А звідки вирушали? Про них не писали на жаль... З Богом хлопці! Ми за вас молимось!
ВАСИЛЬ до Анонім Показати IP 5 Листопада 2014 21:36
ШТАБ "УКРАЇНСЬКОГО ДОБРОВІЛЬЧОГО КОРПУСУ " ( ДУК ) ЩО ЗНАХОДИЦЯ НА ВУЛ. ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА .
vekelka Показати IP 3 Листопада 2014 21:47
сьогодні згідно ухвали суду вибори виграв лапін
Анонім Показати IP 3 Листопада 2014 23:23
Гей, плинеее качаааа.........
кача до Анонім Показати IP 4 Листопада 2014 09:56
і то тебе допливе, трусішка зайка...
Бандерівка)) Показати IP 4 Листопада 2014 00:58
Писали, просто не було великої можливості поширити інформацію. Слідкувати за відправкою/поверненням/іншою інформацією можна в офіційній групі у Вк 3-й запасний батальйон ДУК Правого Сектору: https://vk.com/dukvolyn та у Facebook: https://www.facebook.com/pages/Добровольчий-Український-Корпус-Правого-Сектору-Волинь/1571156089778199 Повертайтеся, наші дорогі! Ми на вас чекаємо!
Волиняночка Показати IP 4 Листопада 2014 03:57
наприкінці тижня ще одна група бійців поїде! тому хто не байдужий, слідкуйте за новинами та приходьте проводжати хлопців, адже для них ДУЖЕ важлива наша підтримка і усвідомлення того, що їх тут чекають!!!!
наталія Показати IP 4 Листопада 2014 07:46
спаси вас Господи. повертайтесь живими і з перемогою. Нехай вороги не лізуть на нашу землю!
Анонім Показати IP 4 Листопада 2014 09:28
коментар було видалено
... Показати IP 4 Листопада 2014 12:58
Бакулін вже не гопнік із 33-го, а воєн-світла, воєн-дАбра)))) Десь пересидить в Маріуполі, побухає - покурить.... і дамой) До речі, якщо Ірина Констанкевич придбала для ваших добровольців кевларові шоломи, то чого ви її не відстояли, як це зробила шаєчка самооборонівців лЯпіна...
Волинянка до ... Показати IP 4 Листопада 2014 17:33
Не думаю, що тебе повинно сильно хвилювати минуле Бакуліна! "Десь пересидить в Маріуполі..." - сказала людина, яка сидить дупою на теплому дивані і нифіга не робить! Якщо ти не знаєш куди, навіщо і з якою метою їдуть бійці ДУКу, то прикрий свого рота! Чому не відстояли? Бо як на мене, це низько стягати під міську раду шини і збирати шпану зі всього Луцька! Це методи саме для такого не чистого на руку чиновника, як Лапін...
Курт Показати IP 16 Грудня 2014 16:43
А чому блакитна церковна стрічка на рукаві з написом на російській мові? Ви там що, не повигоняли Москавський патріархат?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus