USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинський митник відсудив у держави 700 тисяч і подався до Лас-Вегаса

16 Листопада 2021 17:10
Волинський митник Сергій Ярмольський після люстрації поновився на посаді та відсудив чималу компенсацію – більш як 700 тисяч гривень. Але цього йому видалося замало. Тож у Волинському окружному адміністративному суді вимагав ще мільйон компенсації за вимушений прогул.

Поки тривали судові засідання, поновлений на посаді чиновник подався до так званої світової столиці азартних ігор Лас-Вегаса у США, повідомляє телеканал «Аверс».

Нагадаємо, до звільнення Ярмольський керував Волинською митницею. Обіймав таку ж посаду на Чернігівській митниці, згодом очолив Ужгородську. ЗМІ тоді писали, що на Закарпатті депутати просили СБУ перевірити митну діяльність Ярмольського.

Далі він перекочував на Львівську митницю. Там його звинувачували у вимаганні та шантажах.

Свого часу Ярмольському підпорядковувалася й Рівненська митниця. Тоді через неї під виглядом ввезення легкових автомобілів ввозили кузови.

Окрім того, керував він і на Луганській митниці. З кожною новою посадою статки його сім’ї, якщо вірити декларації, суттєво примножувалися. І це – попри відносно скромні зарплати.
Поки адвокати Сергія Ярмольського намагалися в суді стягнути з держави додатковий мільйон, він відпочивав у США.

Звісно ж, на запитання журналістів з приводу компенсації відповідати відмовився.

Між тим, його адвокати заявили судді відвід, мовляв, він уже розглядав аналогічну справу. І завершилася вона для позивача невтішно.

Утім суддя відвід не задовольнив. Мало того, Сергій Ярмольський справу на мільйон програв. Однак його представник Сергій Сафулько каже, що на цьому судовий спір не припинять – звертатимуться в Європейський суд з прав людини.

Зауважимо, що Сергій Ярмольський – не єдиний, кого після закону про очищення влади поновили на посаді. 2019-го Європейський суд з прав людини визнав люстрацію незаконною. Після цього українські суди масово поновлюють люстрованих чиновників. Держбюджету їхнє повернення обходиться у мільйони гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
ВОВК Показати IP 16 Листопада 2021 19:04
Не перестаю дивуватися цій країні....
володимир до ВОВК Показати IP 17 Листопада 2021 19:03
а ви баччите її
Точно Показати IP 16 Листопада 2021 19:34
Ті митники нагадують стадо свиней - скільки не здеруть - все мало. Ні грама совісті і сорому. І адвокат сафулько такий самий. Не нажереться ніяк.
Так так Показати IP 16 Листопада 2021 19:53
Все згідно чинного законодавства. І Лас вегас не в країні аґресорі знаходиться, має право поїхати. Чесний громадянин офіційно отримав належне. Країна де Людина захищена законом, де ще так про людину дбатимуть? Тому робимо укольчики скоро і нам по тисячі на спорт виділять) не сумуймо) а хто не захоче в спортзал то сходить на концерт) Ми ж усі хотіли васелощів)
ABC Показати IP 16 Листопада 2021 22:38
Сафулько вроді був завжди адекватний і принциповий адвокат. А ту взявся таке л*йно захищати. Вирішив грошенят на пенсію підзаробити?
DEF до ABC Показати IP 17 Листопада 2021 16:24
"Сафулько вроді був завжди адекватний і принциповий адвокат" стільки помилок в простій фразі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus