USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинський облмуздрамтеатр потребує кошти на одяг сцени

16 Листопада 2014 17:07
Для того, щоб замінити куліси, які використовуються вже впродовж чотирьох десятиліть, Волинський академічний обласний український музично-драматичний театр і мені Тараса Шевченка потребує 160 тисяч гривень.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії облради з питань бюджету, фінансів та цінової політики 14 листопада.

Доповідаючи про проект змін до обласного бюджету, директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк повідомив, що, оскільки цього року не організовували творчі звіти, передбачені на них кошти планують спрямувати на інші потреби. Так, на пошиття одягу сцени облмуздрамтеатру пропонується виділити 160 тисяч гривень.

Начальник управління культури облдержадміністрації Валерій Дмитрук подякував депутатам за те, що були виділені кошти на ремонт глядацької зали театру, який зараз триває і завершиться до 4 грудня (до урочистостей з нагоди річниці утворення Волинської області). З його слів, лишається замінити куліси, тобто одяг сцени, який не змінювали впродовж 40 років.

Члени комісії усе ж не підтримали проект рішення про внесення змін до бюджету Волині, оскільки у них виникло чимало зауважень щодо інших пунктів, зокрема, капітальних видатків на будівництво нових об’єктів, яке, безумовно, неможливо буде завершити до кінця року. Детально розглянути усі зміни, які пропонується внести в обласний бюджет, планують під час пленарного засідання сесії Волиньради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
дідо Показати IP 16 Листопада 2014 17:16
Пора самим заробляти , а не жебрати. Дирекція нездаьна керувати театром.
НІНА ЛОГІКА Показати IP 16 Листопада 2014 18:59
Нормально він там косить капусту - візьми но його в оренду під культурний захід - здурієш від вартості оренди.
анонім Показати IP 16 Листопада 2014 20:50
саме вагому капіталовкладення на сьогоднішній день!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! згідна з висловом Ніни логіки
5 колона Показати IP 16 Листопада 2014 21:24
От скажіте, громадо, а за шо ж ми боролись?! Такого бардаку, дерибану і безкарності не було за Яника! Бідні наші діти, або будуть рабами, або загинуть за честь. Раджу почитати книгу "із сьомого пекла", вічна історія про хохлів
петро Показати IP 16 Листопада 2014 22:21
І чого б я ото дурниці пашталакав, коли не маю й тями про проблему? Аби ляпнуть дурницю? Хто там кого або що косить? Про яку оренду там гудять? Волинський академічний театр ім.Т.Шевченка-це комунальна власність,мано Волинськоі облради, громади волинян. Оренда всіх культурних заходів Волині в театрі відбуваються за копійки,а комерційні гастролі типу ''95 квартал''(клоуни колишнього президента Янека, вони й земельку й дачки з його рук взяли і біля янекового Міжгір'я прилаштувались,а лучани башляють за іх ублюдські жарти для убогих по 800-200 гривен,але вони гастролі своі не частіше,ніж один раз на два роки в Луцьку проводять) сплачують лише 8000 гривен за оренду театру.Це ціни не театру,а облради і 50% відсотків відраховуеться облраді. Театру лишаються гроші на покриття електроенергіі,води,опалення... Про яке косиво бабла там ляпають? Щоб ви знали: для безбюджетного існування театр мав би продавати квитки за 150-200 гривен,кожен день і для дітей на казочки теж. Не раз на рік провести захід і ледве -ледве назбирати пів-залу з ціною квиткі 70-120 грн.,як роблять інші мистцькі колективи або мистецькі комерційні заходи Волині,гастролери інших міст Украіни, столичні гастролери,дешева комерційна антрепризка з дутими типу зірками, а щодня. А вартість квитків на вистави Волинського театру 40-10 грн. Чому? Бо театр державний,а держава зацікавлена в театральному мистецтві,як естетичному,моральному,гуманному вихованні народу,збереження мови,обрядів,традицій народу,доведення до народу кращих зразків всесвітньоі літератури і т.і. Не весь же час пити,жерти і в інтернеті дурниці читати. І тому театр повинен бути доступний всім верствам населення. А хто з волинян може двічі на рік витратити на сім'ю з трьох чоловік 900- 1200 грн,хай один раз на рік 450-600 грн? А 30-120 грн.,тут два ,а то й три рази можна в театр піти. І,зауважте, всі видатки на костюми ,декораціі,аксесуари,реквізит, звукове обладнання,світлове обладнання,які потребують постійного то ремонту,то оновлення, поточні ремонти приміщень-це все з зароблених з продажу квитків гроші. Жоден мистецько-культурний захід на Волині не обходиться без акторів театру. А приміщення театру не е власнітю творчого колектииву театру,а облради. Мало того - одяг сцени зараз коштуе 500 000-600 000 тисяч грн. ,комплект куліс- 280 000, а на 160 000 можна пошити- фігуру з трьох пальців. Використовувати цей одяг будуть всі,хто працюе на театральній сцені,вся громада Волині. Е порада до крутих реформаторів,а ліквідуйте театр-зекономте! І кінець...тоді всьому кінець і немае за що воювати нашим героям на сході. Тоді це не народ,а раби і іх місце в рабстві іншоі держави. Театр-це життя народу в мистецькому просторі світу.
Анонім до петро Показати IP 17 Листопада 2014 22:08
Я так розумію що петро то і є той самий ластівка який тут сам собі співає дифирамби і вчить усіх культурі. Видно дуже заїло що люди обурюються черговому списанню коштів.
Сем Показати IP 16 Листопада 2014 22:53
Ну якщо фз 11 футболістів збірної України 7 та ще й тренер впридачу найомні, то який театр тим українцям потрібний?
до петра Показати IP 16 Листопада 2014 23:34
в театри з приходом ластивки давно нездорова обстановка. вин акторам не дае творити.обзивае. в театри зрие бунт а вси роблять вигляд що все нормально...
підприємець Показати IP 17 Листопада 2014 00:00
40-50дол один метр найкращої тканини це 800 грн то скільки будемо мати метрів тканини,зауважу ширина 3 метри.
петро до ''до петра' Показати IP 17 Листопада 2014 00:46
О! Це новина. Так того Ластівку гнати треба!!!!!! Та ж він гнобить артистів- змушуе іх працювати з вистави у виставу,набирае до театру молодь з вищою театральною освітою,змушуе працюючих акторів здобувати вищу освіту,нетерпимий до порушників дисципліни,хронічних алкоголіків,які постійно зривають покази вистав,забезпечуе зайнятість всіх акторів у репертуарі театру,про вистави Волинського академічного театру ім.Т.Шевченка пишуть в поважних республіканських виданнях з піететом("Украінський театр'',''Кіно театр'',"'Культура'',''День'',''Голос Украіни'',''Газета по-украінськи'' і т.і.),спланована робота з випуску вистав,концертів,державних свят, в цьому році випущено шість вистав,концерт до святкувань 200 ліття з Дня народження Кобзаря. Театр першим на Волині розпочав Кобзарські урочини виставою ''Назар Стодоля''Т.Шевченка,яку надзвичайно позитивно оцінили всі критики і навіть ті,які були недругами театру запрошені інкогніто, аби обгидити і виставу,і Ластівку,а вони в захопленні вітали театр з мистецькою перемогою,новим,оригінальним,сьогоднішнім поглядом на п'есу Тараса Шевченка і рекомендували цю виставу на фестивалі,зробили інтерв'ю з тим Ластівкою на ''Радіо культура''от обломилось''дружбанам''-заздрісникам. Та того Ластівку треба,вигнати! Юродивий,артистам бунтувати не вистачае часу,вони всі зараз працюють над двома виставими-''Століття Якова. Перше кохання'' полісська рапсодія Володимира Лиса(волинського письменника) у постановці киівського режисера Миколи Яремківа, ''Сурогатна мама''("Закон'') Володимира Винниченка у постановці того негідника Ластівки та концертні програми''Опера і оперета'' та Евроконцерт з новими номерами на дві концертні програми. Гнати того Ластівку.
петро підприемцю Показати IP 17 Листопада 2014 02:08
Ви ,я так зрозумів,торгуете? На пошиття одягу сцени використовуються не звичайні тканини,які ви продаете для пошиву побутових речей,які з ужитку виходять за 5-8 років, а тканини,які виробляють спецфабрики-наприклад чеський оксамит ,який коштуе (згідно стрибкам гривни) від 540 до 620 грн. за погонний метр, ширина -3,5 або 4м(це добре)- 5 пар (5 лівих і 5 правих) або 10 куліс 4м ширина 11м висота, 4 падуги 2,5м ширина 16 м довжина, задник роздвоений з двох чистин по 12м ширини 9 м висоти або 24м на 9 м,до всього цього додайте натуральну тканину в 250-350 грн.метр погонний ширина 2,8 або 3,5м(це добре),якоі потрібно в два рази більше для пошиття підкладки на весь оксамит і пошиту вскладку(невидима сторона для глядача) додайте завязки по 40 см з натуральноі тканини або білизновий шнур,або натуральна стрічка на кожні 20см пришитих до пришитоі 30 см зі спецтканини манжети по всій довжині-висоті і куліс,і падуг,і задника,додайте до цього виконання пошиття професіоналами Укркультмонтажу(бо вже пробували нахрапом іншим дати замолення-дали-пошили впоперек-спаскудили і тепер той сірий одяг тільки місце займае,бо не професіонали займались). Порахуйте,добродію підприемце. Ви мабуть дочку маете,ні,синочка,а ,вже онуків... вони співають,танцюють і колись захочуть на сцені театру показати батькам і всій громаді свое мистецтво,а на них звалиться купа важкоі тканини,яка вже 40 років.висить і протрухлявіла не від вологи,а від старості. То треба зробити новий одяг і щоб служив не менше,не зіпсував акустичні якості,не був пилевсмоктувачем,а легко чистився раз на 4-5 років і відповідав технологічним нормам. Я розумію,що ви б взялись ту роботу запросто зробити,але у вас нема профнавичок у виконанні таких пристосувань,та й профвиконавці у вас відсутні,тому й створені державні спецпідприемства,з спецтехнікою і спецобладнанням для виконання таких замовлень,які слава Богу вижили,вміють це робити на чолі з профі технологами і майстрами,які обслуговують театри,палаци культури,кінотеатри,студіі звукозапису,телемайданчики,знімальні павільйони і т.і Не якісь примітивно склепані студіі або типу сцени ''пан сам склепав'' і така ж творчість там -на коліні . От вірно всі кажуть -''усім повинні займатись професіонали''. Хто торгувати,якщо вміе,хто ''Богдани'' клепати,а хто одягом сцени займатись і бажано без профанських підказок,юродивоі критики і без ідіотських -''все забрати і поділити'' з люмпенівських часів советчини. Довірся громадо профі-вони довго на це вчилися і практикувалися. Не там шукаете дерибану. Ці гроші,якщо будуть видленіі, будуть використані поза театром,напряму з казначейства до виробника,театр тільки прийме роботу,якість і візме на обслуговування. А щодо ''відмивки'',то нема в кого і що ''мити''. Не займайтесь дурницями, а допомагайте мистецтву,бо здичавіемо.
підприємець Показати IP 17 Листопада 2014 18:22
В країні війна. А ви оксамитові куліси, віддайте дітям нашим на берці а нам сидіти в залі театру і такі як є куліси підійдуть. Немає чого веселитись,як більшості тошно і їм однаково які у вас шнур на кулісах СМЕРДИТЬ оцей ваш випендрьож читати. Чому ні однісінького Героя не занесли щоб попрощатись в середині театру а на палючому сонці.сором читати ваше замовлення куліс та тканин
петро до підприемця Показати IP 17 Листопада 2014 19:35
Ви,добродію,невіглас. З героями прощались і в фойе театру, і з церкви до головного входу театру приносили іх,щоб більше людей попрощалось,а командували цим самі родичі і міський голова. Працівники театру в цей час відміняли репетиціі,вистави і йшли прощатися з героями. Працівники театру зробили три мистецькі присвяти зі збиранням коштів украінським героям,перерахували з зарплат кошти на допомогу украінським військовим,всі працівники театру купляють в магазинах товари і здають для потреб АТО. Не будьте негідником і брехуном,не паплюжте театр. Ви не тямите в одязі сцени,це вам вибачаеться,але що ви некультурна особина-це вам гідність націі не пробачить. А на дідька воюють наші героі??? Вони воюють за те,щоб люди жили нормальним життям-ходили до вас і купляли у вас крам,ходили в театр і збагачувались духовно і т.д. А ви,мабуть,хотіли,щоб тільки ви могли своім барахлом торгувати і тільки за ваш базар всі воювали? Безкультур'я-це війна. І не несіть свою обмежену маячню про те,що ,,хай і таке буде'' або ''і так зійде''. Не розписуйтесь за всю громаду. Хай у вас буде так,як ви собі хочете,а в недосяжній для вашого розуму сфері займуться і без ваших дурнуватих озлоблених гарчань. Візьміть дружину під руку і поведіть іі до театру,тільки кросовки переодягніть на модельні черевики-ви цим уб'ете. Путіна,який тільки й хоче,щоб од переляку у украінців наступив колапс,деморалізація, деградація,збайдужіння до мистецтва,волі духовності. До речі,в окупованих теріторія бандло за будь-що змушують працювати театри в Луганську та Донецьку,аби продемонструати процвітання. А Ви... За часів Другоі світовоі війни Прем'еру Великобританіі Черчелю принесли на підпис бюджет наступного року,він уважно переглянув і запитав,чому немае статей видатків на культуру,мистецтво,йому відповіли,що війна йде,не до того... Тоді Черчель сказав своі історичні слова:'' А за що ж ми ведемо війну,як не за процвітання культури та мистецтва серед освіченого народу,який і побудуе за цих умов потужну економіку нашоі держави?'' Після цього в бюджеті з'явилися статті видатків на культуру та мистецтво на 100% більші за минулі роки,пониження податкових зобов'язань бізнесу в разі пожертв на мистецькі заходи. А вам ''все одно...''? Бог ва1м суддя,а від ваших дітей сором. Слава Украіні -процвітаючій,мистецькій, культурній,без жлобів. Прочитайте хоч щось з естетичних,етичних,етикетних наук,мо проясниться і '' не буде байдуже ,який одяг сцени повинен бути в ТЕАТРІ''.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus