USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинський суд перевірить законність звільнення директора департаменту

15 Липня 2014 12:44
Лучанин Ігор Рубан звернувся до суду з позовною заявою на Міністерство енергетики та вугільної промисловості України у якій вимагає поновити його на посаді, яку обіймав. Чоловік стверджує, що його незаконно звільнили після реорганізації департаменту, директором якого він був, не запропонувавши еквівалетної посади натомість. Представник вищезгаданого міністерства впевнений, що на цю посаду призначили людину більш підходящу.

Як заявила представник позивача Людмила Сидорук, 18 квітня 2014 року видали наказ про зміни в структурі Міністерства енергетики та вугільної промисловості України. У зв’язку з цим реорганізували Департамент з питань виробництва традиційних та альтернативних видів палива, директором якого був Ігор Рубан та створили новий – Департамент з питань функціонування та формування нафто-газового сектору. Тому 23 квітня позивача повідомили про можливе майбутнє звільнення. Проте, запропонована натомість посада головного спеціаліста новоствореного департаменту, як зі слів позивача, так і відповідача, не була рівноцінною. Ігор Рубан від неї відмовився – мовляв, вона не відповідає ні його кваліфікаційному рівню, ні зарплаті, яку отримував на попередній посаді (оклад головного спеціаліста становить 1785 гривень).

Як заявила адвокат позивача Людмила Сидорук, згідно з чинним законодавством при заміщені вакантної посади має проводитися конкурс, якого в департаменті не проводили. Проте цю інформацію запечив представник міністерства-відповідача. Мовляв, відповідно до статті 12 Закону України «Про центральні органи виконавчої влади» працівники вищезгаданої служби призначаються на посади та звільняються з посад виключно міністром, а не за конкурсом. Таким чином і сам Ігор Рубан не проходив конкурс перед призначенням на обійману посаду.

Позивач стверджує, що направляв в Міністерство енергетики та вугільної промисловості України заяву на посаду директора новоствореного департаменту. Але, з його слів, звернення так і не розглянули, а на вищезгадану посаду призначили Андрія Бойчука, який раніше не працював у відомстві та взагалі не був державним службовцем (його попереднім місцем роботи була компанія ПАТ «Укртрансгаз»). Проте інформацію про надану заяву заперечила представник відповідача Людмила Супрунець. Мовляв, даних про реєстрацію вищезгаданого листа у відомстві немає.

Натомість, представник Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, до якого позивається Ігор Рубан з вимогою визнати рішення про звільнення незаконним та поновити його на займаній раніше посаді, стверджує, що кваліфікація позивача не є підходящою на цю посаду. Людмила Супрунець пояснює це тим, що він закінчив Київський інститут інженерів цивільної авіації за спеціальністю «Експлуатація літальних апаратів і двигунів», а 1998 отримав диплом магістра за спеціальністю «Зовнішня політика»: «А зазначена освіта не відноситься до профільної роботи вищезгаданого департаменту».

Своєю чергою, Андрій Бойчук, якого призначили на посаду новоствореного департаменту, у 2000 році закінчив Івано-Франківський державний університет нафти і газу та отримав повну вищу освіту за спеціальністю «Газонафтопроводи та газонафтосховища», що відповідає профілю роботи департаменту.

Нині Волинський окружний адміністративний суд взяв паузу до 24 липня. Тоді, зі слів служителів Феміди, справу розглянуть з додатковою інформацією і доказами та винесуть вирок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
громадьські активіст Показати IP 15 Липня 2014 22:27
зарплата 1700,а поіхав з суда на туареге...мучіться людина

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus