USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Волинський бізнес-інкубатор за оренду платить забагато?

11 Березня 2009 10:01
Бюджетна комісія Волинської обласної ради 10 березня все-таки підтримала пропозицію, щоб кошти від оренди приміщень, які знаходяться на балансі комунального підприємства «Волинський інформаційно-аналітичний Центр «Волиньенергософт» та державного виробничо-торгового підприємства «Волиньфарм», зараховувалися цим структурам протягом 2009-2010 років, - повідомляє репортер «Волинських Новин».
За словами директора «Волиньенергософту» Василя Дутка, у 2008 році це підприємство отримало від оренди 187 тисяч гривень. Голова депутатської комісії Василь Байцим поцікавився у пана Дутка, чому Волинський обласний бізнес-інкубатор мусить платити «Волиньенергософту» по 35 гривень за оренду 1 квадратного метра площі, а не 1 гривню, як це передбачено у рішенні Волинської обласної ради.
За словами пана Байцима, щомісячно бізнес-інкубатор сплачує з оренду приблизно 8 тисяч гривень. Василь Дутко це пояснив, що є ще видатки на утримання приміщення і оплату комунальних послуг.
Проте іншого члена бюджетної комісії, голову фракції БЮТ Олександра Свириду не задовольнила така відповідь керівника «Волиньенергософту».
«Сума явно накручена... А ми говорим за бюджетні кошти... Я переконаний, що у вас не все гаразд», - зазначив пан Свирида. За його оцінками, бізнес-інкубатор має платити максимум 20 гривень за квадратний метр, а не 35.
Врешті, депутати прийняли первісний варіант рішення. Крім того, врахували пропозицію Василя Байцима, щоб кошти, які надходять від оренди приміщень, що є на балансі «Волиньенергософту», йшли на поповнення статутного фонду цього підприємства з метою капітального ремонту будівлі. При цьому мають бути відповідні погодження кошторису цих робіт.
Нагадаємо, що на попередньому засіданні комісії це питання депутати не підтримали через позицію депутата облради Івана Смітюха.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Конкретно Показати IP 11 Березня 2009 10:32
Байцим нічим за Дудка не кращий, бо бере за 1кв.м. в інкубаторі 10 Євро плюс отримує грантові кошти на той же інкубатор. Журналісти, поцікавтесь скільки нових підприємців запрацювало за період діяльності БАЙЦИМАТОРА і в яку суму це обійшлось.
Анонім Показати IP 11 Березня 2009 14:10
Рішення на яке посилається Свирида в багатьох пунктах перечить чинному законодавству. Шкода, що його ніхто не опротестовує. Щодо бізнесінкубатора (та ще кількох десятків схожих організацій), то це не громадські організації, а бізнеспроекти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus