USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волинський губернатор попросив колишніх колег підсобити

29 Січня 2009 17:48
Наразі потребують пролонгації отримані в комерційних банках волинськими сільськогосподарськими виробниками кредити обсягом 84 мільйони гривень. Про це під час зустрічі голови ОДА Миколи Романюка з банкірами зазначив начальник обласного управління агропромислового розвитку Анатолій Аршулік, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
За словами пана Аршуліка, сільське господарство виробляє третину валової продукції області, забезпечуючи функціонування переробній галузі. Однак на проведення посівної аграрії забезпечені власними коштами лише на 31% – решту грошей доводиться залучати, в тому числі і беручи кредити.
Станом на 27 січня сількогосподарські виробники вже позичили в банках понад півмільярда гривень, із них кредити обсягом на 84 мільйони гривень потребують пролонгації.
Анатолій Аршулік запевнив, що два банки про пролонгували позики обсягом 6,9 мільйони гривень, але чиновник сподівається на подібний крок із боку ще 13 банків.
Натомість Начальник управління Національного банку Україні у Волинській області Олександр Бєлік наголосив, що триває процес «вимивання» коштів із банківської системи. Аби цьому запобігти, потрібне рефінансування комерційних банків, однак механізму поки не розроблено.
Представники банків запевнили губернатора, що проблем із пролонгуванням кредитів немає. Всі заявки, які надходять, обробляються. Керівник однієї із фінустанов, депутат Луцької міськради Олег Іванюк підкреслив, що зараз втрачається головне – довіра між банком та клієнтом.
Голова Волинської ОДА Микола Романюк зазначив, звертаючись до банкірів: «Вам не потрібно розповідати, яка складна ситуація на фінансовому ринку. Але ями будемо допомагати один одному, то легше буде всім».
Довідково:
Із лютого 1993-го до листопада 2007-го року Микола Романюк очолював Волинське головне регіональне управління ЗАТ КБ «Приватбанк».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 30 Січня 2009 10:44
"депутат Луцької міськради Олег Іванюк підкреслив, що зараз втрачається головне – довіра між банком та клієнтом." - пан Олег дуже розумна людина, але коли він на круглому столі організованому "Волинським блоком" заявляє, що Україну чекає дефолт, то про яку довіру до банків може йти мова.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus