USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинський губернатор сказав «одобрямс» Ющенку

14 Жовтня 2008 14:28

Голова облдержадміністрації Микола Романюк прокоментував останні політичні події в Україні. На думку губернатора, рішення Президента про розпуск парламенту VI скликання політично виважене і юридично обґрунтоване. Адже, відповідно до статті 90 Конституції України Глава держави має право достроково припинити повноваження Верховної Ради України, якщо протягом одного місяця у ВРУ не сформовано коаліцію депутатських фракцій (ст. 83 Конституції), – йдеться у коментарі, розповсюдженому прес-службою глави ОДА. Про це повідомляють «Волинські Новини».
Микола Романюк вважає: «Віктор Ющенко дав депутатам час домовитися про коаліцію. Але вона так і не відновилася. Це сталося через амбіції окремих політиків. Коаліційна угода і коаліційні домовленості зруйновані, економічні реформи не проводяться, виборчі розрахунки переросли у соціальний популізм, який призвів до найвищої в Європі інфляції і зниження соціальних стандартів».
«Все це ставить під загрозу існування України як самодостатньої держави. По суті 2 вересня, коли де-факто було сформовано коаліцію БЮТ, ПР і комуністів, розпочалася спроба демонтажу України і її національних цінностей», - зазначив голова облдержадміністрації.
8 жовтня у відповідності до норми Конституції Президент України  провів консультації з Головою Верховної Ради України, його заступниками та головами депутатських фракцій у Верховній Раді про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України.
За словами Миколи Романюка, «Президент  України сподівається, що громадяни не сприймуть оголошення дострокових виборів як трагедію, і свою думку мають висловити українці – у даному випадку це буде найвищим проявом демократії».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus