USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинський краєзнавчий музей дістав унікальну контрабанду. ФОТО

19 Травня 2009 16:51
Волинському краєзнавчому музею під час урочистої академії з нагоди його 80-річчя дісталася купа вітань і подарунків. Про це 19 травня повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
На початку заходу з вітальним словом виступив архиєпископ Луцький і Волинський УПЦ КП Михаїл. Владика вручив благословенні грамоти всьому колективу музею та окремим його представникам. Опісля священики заспівали колективу «Многії літа».
 
Проректор Волинської духовної семінарії Сергій Ющик від імені Волинської єпархії УПЦ також привітав музейників з ювілеєм і побажав побільше відвідувачів. Священик вручив квіти для колективу установи.
 
Голова Волинської обласної державної адміністрації Микола Романюк зазначив, що волинська влада допомагатиме у фінансуванні краєзнавчого музею. Губернатор сподівається, що поступово, поетапно цей заклад можна привести у відповідність до вимог сучасності. Пан Романюк вручив Почесну грамоту ОДА заступнику директора Волинського краєзнавчого музею Євгенії Ковальчук та оголосив Подяку голови облдержадміністрації кільком іншим представникам колективу цієї установи.
Радник голови Волинської обласної ради Володимир Банада свій виступ зосередив на екскурсах у історію України та Волині. Пан Банада вручив Почесну грамоту облради головному хранителю музею Наталії Пушкар і оголосив Подяки голови обласної ради.
 
Начальник управління Служби безпеки України у Волинській області Віктор Андрейчук розповів, що вже домовилися, що фотовиставка  «Українська Повстанська Армія. Історія нескорених » експонуватиметься аж до 29 травня. Пан Андрейчук подарував музею книгу, а також підписав акт прийому-передачі музею понад 300 предметів.
 
Ці предмети були речовими доказами у кримінальних справах, які розслідували співробітники СБУ на Волині за фактом контрабанди. Директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк відзначив, що частина цього подарунку виставлятиметься у музеї, а частина буде передана у сховище. За словами пана Силюка, експертизу подібних речей для слідства вони проводять щоденно. Варто зазначити, що подарунком спецслужби активно зацікавилися представники інших владних структур, які перед початком академії роздивлялися ці предмети.
 
Луцький міський голова Богдан Шиба у своєму виступі відзначив, що музей займається й історією, яка порівняно недавно відбувалась, як, наприклад, Помаранчева революція. Градоначальник обласного центру вручив Почесну грамоту Луцької міської ради, адресовану колективу Волинського краєзнавчого музею.
 
Працівники музею цього дня отримали ще багато інших вітань та подарунків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus