USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Волинський облмуздрамтеатр розпочав гастролі в пам’ять про Голодомор

8 Вересня 2008 11:16
Сьогодні, 8 вересня, трупа Волинського академічного обласного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка розпочала всеукраїнський тур, приурочений відзначенню 75-ї річниці Голодомору в Україні. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Зазвичай виїзди театру не перевищували 1-3 дні. Однак у зв’язку з відзначенням 75-ї річниці трагедії Голодомору 1932-1933 років, цього річ театр прийняв рішення провести гастролі у 24-х обласних та районних центрах України. За словами завідуючої літературної частини театру Лесі Коваль, загалом буде представлена лише одна п’єса, яка стосується теми Голодомору. Це вистава «Прости і помилуй» авторства місцевого митця Миколи Кузьо. Тур відбуватиметься в два етапи : І – з 8 по 26 вересня, ІІ – з1 по 11 жовтня. Планується відвідати Черкаську, Луганську, Донецьку, Кіровоградську, Вінницьку, Чернігівську області – території, які пережили страшний голод.
 
Як зазначила пані Коваль, дія вистави відбувається в українському селі періоду початку 30-х років ХХ століття і показує, як починався голод і які результати він дав опісля. Через масовість участь у виставі буру близько 50 акторів, що становить майже весь склад трупи. «Вистава є масовою, так як зображатимуться реальні сцени з життя тогочасних людей. І тому масовка грає дуже важливу роль у п’єсі», – сказала пані Коваль. Також під час гастролей планують створити книгу відгуків, щоб кожен охочий зміг записувати свої враження від вистави. Завершиться турне у Львові, однак трупа гратиму перед публікою виставу «Моя чарівна леді» за однойменною п’єсою Бернарда Шоу.
 
Тур відбуватиметься за ініціативи та сприяння Міністерства культури України.
 
Довідково:
 Вистава «Прости і помилуй» з’явилася у репертуарі Волинського музично-драматичного театру в 1993 році, до 60-ліття Голодомору.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus