USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинський священик знає, як залучити молодь до церкви

12 Грудня 2008 16:16
У Полтавському інституті післядипломної педагогічної освіти відбувся Третій всеукраїнський форум керівників молодіжного православного руху «Сучасний стан та шляхи розвитку православних молодіжних організацій». Про це 12 грудня повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує сайт Волинської єпархії УПЦ КП, з’їзд очолив голова синодального управління у справах молоді єпископ Полтавський і Кременчуцький Федір (випускник Волинської духовної семінарії). Нашу єпархію представляв капелан інституту імені В. Липинського МАУП протоієрей Віктор Михалевич.
Хоча хлопців і дівчат тепер у храмах немало, проте воцерковлення юних могло б відбуватися куди краще, якби Церква як організаційна структура пропонувала відповідні форми і засоби людям цього віку. Обговорити ці проблеми та поділитися досвідом і зібралися духовні наставники юнацтва. Отець Віктор ознайомив присутніх зі своїми напрацюваннями та подав чимало цікавих задумок.
Школярам нема часу читати Святе Письмо? Для цього їм треба запропонувати Біблію на електронних носіях, які можна слухати через плеєр, ідучи на уроки. Студентам ніколи погортати творіння святих отців? Відповідні цитати треба вміщувати на найпопулярніших сайтах. Немає чим зайнятися на канікулах? Слід створювати літні й зимові православні табори: тематичні – для більш-менш підготовлених, відпочинкові – для всіх, навіть неохрещених.
А ще відеофільми, яких тепер на духовну тематику є чимало, а ще всеукраїнські молитовні заходи через електронну пошту, а ще школи християнського подружжя при молодіжних братствах та каплицях у вузах...
Головне ж у цій роботі – системність, постійність і дохідливість. Саме цим відзначається праця на Божій ниві протоієрея Віктора Михалевича, якого Церква заохочує до подальшої плідної роботи з молоддю: на Форумі душпастирю було вручено патріаршу благословенну грамоту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus