USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинян турбують домішки у бензині

13 Березня 2009 10:10
Проблема додавання домішок у бензин турбувало глядача Волинського телебачення, який зателефонував у студію із запитанням до начальника обласного управління у справах захисту прав споживачів Геннадія Кожевнікова. Про це 13 березня інформує репортер «Волинських Новин».
 
В Україні діють старі радянські ГОСТ, які дають право октанове число бензину збільшувати за рахунок домішок, – розповів Геннадій Кожевніков.
 
У нашій державі виробляють 80-й та 92-й бензини, а 95-й не виробляється, – сказав він. Наприклад, у Білорусії працює завод із виробництва 95-го бензину. Так само і в нас йде переобладнання і випускатимуться справжні високооктанові бензини, – запевнив пан Кожевніков.
 
«Повірте, це узаконено зверху. Ми розуміємо, що октанове число збільшують... Щодо лабораторій я скажу, що минулого року вперше держава за п’ять років виділяла кошти на контроль за якістю бензинів», – висловився захисник споживачів.
 
За словами пана Кожевнікова, на Волині було перевірено приблизно 80 автозаправок. У них бралися зразки, які досліджувалися. Зі всіх зразків, які відбиралися, приблизно 6% показників не відповідали нормам. Невідповідність, в основному, була по спалаху октанового числа, по кольору, – розповів Геннадій Кожевніков.
 
Проте в законодавстві України не передбачено, куди дівати браковану продукцію. Наприклад, підприємець може написати лист, що він цей бензин кудись злив відповідно до власних потреб або віддав, – додав начальник управління.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus