USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинян вчитимуть європейським стандартам

24 Лютого 2010 12:22

Експерти з ЄС хочуть навчити українських фахівців складати досконалі технічні регламенти виробництва продукції.
У Луцьку вперше відбувся семінар на тему: «Технічна допомога українській інфраструктурі якості». Він був проведений у рамках європейської програми допомоги країнам колишнього Радянського Союзу TACIS.
Зокрема, директор ДП «Волиньстандартметрологія» Адам Ханзерук відзначив, що українська система якості потребує нового рівня.
«Необхідно зміцнити інституції забезпечення якості. Потрібно створити сучасну інфраструктуру якості, яка відповідала б світовим вимогам. Потрібно, щоб споживач довіряв виробникові», - розповів Ханзерук.
Для того, аби навчити українських фахівців вдосконалити систему стандартизації продукції, експерти з ЄС і проводять подібні семінари. Зокрема йдеться поки що про продукцію промислового виробництва.
За словами експерта з оцінки відповідності Енріке Машадо Джорджа, після прийняття нових стандартів зросте ефективність виробництва та люди почнуть більше довіряти виробникові.
«Продукція повинна бути безпечною для здоров’я людей, для навколишнього середовища. Вона повинна відповідати встановленим технічним характеристикам. Але разом з тим це не впливає на дизайн продукції», - розповів експерт.
Крім того, запровадження нової системи якості позитивно вплине й на економіку держави.
«Стандарти – добровільна справа. Але якщо виробник погоджується їх дотримуватися, то він не має права їх змінювати. А повинен жорстко дотримуватися. Якщо Україна задовольнить вимоги країн ЄС щодо якості продукції, то, будьте певні, вона задовольнить вимоги й будь-якої іншої країни світу. За даними 2008 року обсяг торгівлі України з Європейським Союзом склав 40 мільярдів євро», - запевнив експерт.
На думку іноземного фахівця, українським експертам не вистачає державної підтримки. А їх кваліфікація, за його словами, на дуже високому рівні.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
citizen Показати IP 25 Лютого 2010 19:02
Спочтку хай яяк волинянам так і українцям дадуть європейські зарплати - а потмі будуть вчити як жити по європейські, ато ціни вже такі як європейські - а зарплати як булина низькому рівні так і залишилися - так само і з оплатою за житло.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus