USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучани «розсмішили коміків». ІНТЕРВ’Ю. ФОТО

4 Вересня 2013 19:00
Про те, чи легко розсмішити Володимира Зеленського протягом хвилини та відмінності між волинським та одеським гумором розповів Волинським Новинам учасник шоу «Розсміши коміка», капітан команди КВН «Замок Любарта» Назар Пащук.

Як трапилося, що ви вирішили взяти участь у шоу «Розсміши коміка»?

Команда КВН «Замок Любарта» - збірна Луцька, яка виступає за підтримки «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк» у Першій Українській лізі КВН «АМиК» відправила нас - своїх делегатів Назара Пащука та Романа Холода - на шоу «Розсміши коміка».

З Ромчиком ми знайомі вже не перший рік. У якийсь період він грав за «Лінію відриву» та «На парапеті», потім, коли сформувався «Замок Любарта», я запросив його до складу команди. На час кастингу в Рівному більше нікого не було на території Волині, щоб поїхати на кастинг, тому ми з Ромчиком підготували матеріал та поїхали спробувати свої сили.

Після того, як ми пройшли кастинг у Рівному, ми відправили понад 50 жартів редактору на перевірку, з них залишилося понад 25. Після цього ще 10 ми вирізали самі, щоб перестрахуватися та не ставити зайвого. Все ж таки, КВН та «Розсміши коміка» - трохи різні речі. Повинні бути короткі влучні мініатюри, з правильним текстом та без зайвої акторської гри й затягування часу. У КВН одну мініатюру можна розтягнути на хвилину, а в «Розсміши коміка» в цю хвилину потрібно вставити якнайбільше якісного та смішного матеріалу.

Ми виграли п’ять тисяч гривень, вирішили не йти далі, щоб, вперше взявши участь у цьому шоу, залишитися переможцями. Під час першої хвилини коміки засміялися на 55 секунді, під час другої – на 51. Трішки страшнувато було, як на перший раз.

Чи відрізняється шоу «Розсміши коміка» наживо від тієї картинки, яку ми бачимо на телебаченні?

Насправді, для глядача, мабуть, не дуже, а для учасника - дуже велика різниця. По телевізору усе виглядає так легко і просто, а насправді є хвилювання, є знімальні моменти, які не показують.

Тебе знімають крупним планом, і в цьому колі відчуваєш себе, як білка в колесі. Коли помічаєш, що циферблат починає блимати червоним, переповнюють окремі відчуття. Це зовсім не те, що виступати у складі команди КВН, де є багато людей, що тебе підтримають.

Ми трішки шкодували про те, що не пішли на десять тисяч, але рішення було розумним. Цього разу ми не розраховували на 50 тисяч, планували здобути до 10. В нас було 16 мініатюр, з яких ми використали лише половину. У нас були сумніви, і ми вирішили не ризикувати. Жарти нашої команди, архів, який формувався багато років, допоміг нам здобути цю суму. Дивним здалося нам те, що жарти, які розсмішили коміків – одні з перших, які ми вигадали 4-5 років тому.

Ми могли йти далі, але вирішили для першого разу перемогти, а на наступний кастинг ми підемо і штурмуватимемо до кінця. Це вже шостий сезон шоу, і, сподіваюся, не останній, тому ми матимемо змогу взяти у ньому участь ще раз.



Яке враження справив ведучий програми «Розсміши коміка»?

Ведучий цього сезону інший, відомий російський камедіклабівець Віктор Васільєв. В принципі, враження лише приємні.

А коміків розсмішити було непросто?

Дуже непросто, ми старалися, як могли. Двічі нам допоміг заробити гроші Володимир Зеленський, до Кошового, напевно, потрібен буде інший підхід наступного разу.

Ви вже вирішили, на що витратите гроші?

Ми казали комікам, що однозначно витратимо гроші на себе. Ми все ж таки старалися.

Чи вдалося Вам поспілкуватися з іншими учасниками шоу? Серед них часом трапляються дуже колоритні особистості, чи не так?

Так, після нас виступав один дідусь, який «виніс мозок» організаторам, редакторам та учасникам. Було багато представників, скажімо, різних поколінь гумору. Навіть з Німеччини цього року приїхав гуморист, який, здається, злетів на десяти тисячах. Тобто, шоу стає міжнародним. У Росії його, наскільки мені відомо, закрили, тому до України стало приїздити більше гостей. Усі хочуть заробити гроші та подивитися на себе у телевізорі.

Коли у своєму житті Ви з’ясували, що можете розсмішити людей?

Ще у шкільні роки, коли зібрав першу команду, потім почав цим займатися і дожив до того, що є капітаном збірної Луцька. Якщо врахувати шкільні роки, вже протягом восьми років займаюся КВН.

Який гумор Вам подобається найбільше?

Взагалі, найкращий гумор – той, який близький людям. Тобто, гумор про людей, про їхнє життя. Людина сміється з того, що її оточує. З тем, про які ніколи у житті не чула, людина ніколи не сміятиметься.

Чи надаєте перевагу гумору на політичні теми?

З політики гарно жартувати, але не завжди правильно. У нас, в Україні, та і загалом в КВН, немає такого обмеження. Якщо жарт смішний, і він нікого не ображає, він залишається смішним жартом і його можна поставити будь-де.

Чи виникали проблеми з тим, що хтось не розумів Ваші жарти?

Колись давно, у шкільні роки, у Ковелі ми пожартували про мера, після чого нам сказали «хлопці, ви більше так не жартуйте». Це було дуже давно, і, напевно, ми тоді, як для школярів, «перебрали».

Чи правдивий стереотип, що людина, яка обрала гумор, як професію, у житті, зазвичай, дуже сумна?

Та ні, мабуть, неправда. Просто, людина, яка жартує на сцені, може здаватися серйозною у інших обставинах. Я не скажу, що виглядаю, як кавеенщик. Навпаки, у веселої людини, і життя повинне бути веселе.

Чи є для Вас зразки серед представників сучасного українського гумору – кавеенщиків, «Comedy Club» тощо?

«Comedy Club» для кавеенщика, напевно, не може бути показником. А в Україні є багато гарних команд КВН. Напевно, людьми, по стопах яких найбільше хотілося б крокувати, є команди КВН «Днепр» (Дніпропетровськ) та «Одесские Мансы», в цьому році вони півфіналісти Вищої ліги КВН. Наприклад, команда «Одесские Мансы» у минулому році грала на тому ж рівні, якого сьогодні досягли ми. За 52 роки не було команди з Волині, яка піднімалася на вищий рівень. Ми - півфіналісти міжрегіональної ліги КВН. «Одесские Мансы» минулого року перемогли у цій лізі, і цьогоріч півфіналісти вищої. Цього року нам вдасться поїхати на міжнародний фестиваль КВН у Сочі, і, я гадаю, ми матимемо шанс грати у Вищій лізі України, звичайно, якщо поталанить.

Як Ваші батьки та друзі ставилися до того, що Ви – кавеенщик?

Є таке ставлення «кавеенщик, пожартуй», що дуже неприємно для кожного кавеенщика. У кожного з нас, гадаю, було «може ти краще вчися, а не грай у КВН», але людині, яка обрала КВН, як спосіб життя, дуже важко відмовитися від нього – хіба щось у житті, чи у грі не задасться.

Що запам’яталося за роки кар’єри у КВН найбільше?

Усе запам’яталося. Просто, саме КВН для кожного учасника дає той адреналін у житті, якого не вистачає. Кожна гра була особлива по-своєму, чи перемога, чи поразка, це досвід, який формував команду до того варіанту, який є зараз.

Як можете оцінити стан КВН на Волині – він розвивається, прогресує, чи стоїть на місці?

Чесно кажучи, мабуть, стоїть на місці. У якийсь момент він набрав обертів, Волинська область була, напевно, єдиною, у якій функціонувало одночасно п’ять ліг КВН. Зараз їхня кількість зменшилася до чотирьох. В принципі, все непогано, але чогось не вистачає. Люди ходять на КВН на Волині, отже, їм подобається, значить, ми робимо правильну справу. КВН ніколи не був поганою справою, якби він не подобався, гадаю, він швидко закрився б, тому що на нього не було б попиту. Ми, на разі, беремо участь у Луцькій лізі КВН, півфінал буде 26 вересня. Ми прагнемо здобути перемогу у лізі.

На Волині немає гідної школи КВН, оскільки у нашій області, хоча й були відомі кавеенівці місцевого рівня, не було ніколи школи, яка існувала у інших містах, наприклад, у Львові та Тернополі, де з давніх часів були дуже міцні команди КВН, які виступали у вищих лігах України, і молоді було з кого брати приклад. Ми ж вчилися на власних помилках, вже навчилися та починаємо використовувати досвід, який набрали за усі ці роки.

Наша команда «Замок Любарта» у теперішньому складі сформувалася першого квітня. На разі, ми беремо участь у Полтавській лізі КВН «МАХАЧ», Подільській лізі КВН (Хмельницький), Нововолинській лізі КВН, Луцькій лізі КВН і Першій Українській лізі КВН «АМиК» (Одеса).

ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНСЬКИЙ КВН ПІШОВ «У ЛЮДИ». ФОТО. ВІДЕО

Чи відрізняється сприйняття гумору публікою у різних регіонах України?

Дуже відрізняється. Команда, яка не вперше грає в залі, знає, як правильно сформувати сценарій, щоб саме у цій лізі було смішніше. Наприклад, якщо порівняти Одесу та Волинь – потрібно готувати кардинально інші сценарії. Тематика матеріалу відрізняється. У нас на Волині люблять сміятися з так званого «бульба-гумору». А в Одесі працюють дуже професійні редактори, які пропускають дуже правильний та якісний матеріал, де дійсно є з чого посміятися, а не просто з якихось незрозумілих слів та акторської гри.

Ви жартуєте українською мовою?

Команда позиціонує себе у Першій Українській лізі як україномовна, і ми у цьому єдині з усіх представників. Проте у нашій команді є двоє легіонерів з Білорусі, які не можуть повністю жартувати українською. Вони вчилися ставити українські мініатюри, поки не повністю вдало. В цілому, українська та російська мова у будь-якому регіоні України є для будь-якої людини не проблемою, її усі розуміють, це не французька чи німецька. Тому робимо акцент на українську, але не виключаємо у виступах і російську.

Основною ланкою команди є учасники з Волині, з Луцька. Також у команді присутні двоє білорусів, які вчаться у Мінську, живуть в Гродно, фіналісти шоу «Уральських пельменів» «М’ясорубка». Практично кожен учасник команди чимось пов'язаний з Луцьком. Неважливо, звідки люди, важливо, що вони представляють Луцьк. Адже, за донецький «Шахтар» грають не лише донеччани.

Як сформувалася команда «Замок Любарта»?

Ми вже п’ятий рік граємо у обласних лігах, команди КВН «Лінія відриву» - збірна Ковеля та «На парапеті» (Луцьк). Ми знайшли людей, які зголосилися нам допомогти, а саме «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» і вийти на новий рівень КВНу на Волині. Тому, коли я, як капітан повідомив про нашу допомогу, почався збір команди, і я сформував її склад, який наразі функціонує доволі успішно.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЛУЦЬКА КОМАНДА МАЄ ШАНС ПОТРАПИТИ ДО МАСЛЯКОВА. ФОТО. ВІДЕО

Раніше Вам теж доводилося бути лідером команди?

В усіх командах, у яких я грав, я був капітаном. Так склалося ще зі школи.

Яку освіту Ви здобували?

Насправді я бухгалтер, маю ступінь бакалавра-бухгалтера. На щастя, не працюю за спеціальністю, працюю арт-директором ресторану «Корона Вітовта». Бухгалтер – це був несвідомий вибір. Я колись пробував стажуватися на офісну роботу, мене вистачило лише на три дні. Не можу сидіти на місці, значно цікавіше жити в русі.

КВНом Ви займаєтеся тому, що це Ваше покликання, чи також для того, щоб здобути популярність?

Швидше покликання. КВН, напевно, не найбільший чинник, який може призвести до популярності. Він може дати якийсь старт в житті, тому що найвідоміші коміки та шоумени вийшли з кавеенівського минулого. Це подобається, у моїй команді, я знаю, кожна людина живе КВНом. В КВН через силу, гадаю, грати дуже важко. Звичайно, декотрі команди використовують солістів, танцюристів чи гімнастів у своїх виступах. Але головними персонами є люди, які дійсно прагнуть грати в КВН і приносити радість як собі, так і людям.

Чи вважаєте, що сьогодні Україну може врятувати сміх?

Мені здається, лише на нього залишилося сподіватися, швидше так.

Побачити виступ волинських кавеенщиків у ефірі програми «Розсміши коміка» можна буде після 14 вересня.

Розмовляв Павло ПЕРЕВЕДЕНЕЦЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Лучанин Показати IP 4 Вересня 2013 20:08
Будемо з нетерпінням чекати! Але з висловлюванням "а в «Розсміши коміка» в цю хвилину потрібно вставити якнайбільше якісного та смішного матеріалу" я категорчно не погоджуюся. Вони просто самі ставлять себе в обмежувальні рамки. Головне результат - сміх або посмішка коміка(ів). Хоч пальцем в носі крути, аби засміялися.
Назар до Лучанин Показати IP 4 Вересня 2013 20:14
Шановний Лучанин! Розумієте для кожного вихідця з КВНу на цьому шоу мабуть важливо довести собі що своїм матеріалом ти можеш розсмішити коміків. ось що важливо було особисто для нас)
Викладач Ковельського коледжу до Назар Показати IP 4 Вересня 2013 22:29
Назаре! Бухгалтерів, які досягли успіхів у своїй сфері діяльності коледж випустив достатньо багато. А от бухгалтерів, які досягли досить високих вершин в КВН - ні (мабуть, наразі - ти єдиний). Тому за тебе радий, хай тобі щастить! Бажаю успіхів!
Назар до Викладач Ковельського коледжу Показати IP 5 Вересня 2013 10:58
Ой, насправді приємно і неочікувано)) Дякую за хороші слова)))
Лучанин до Назар Показати IP 5 Вересня 2013 14:10
Так не питання, доказуйте, хто ж вам не дає. Всі будуть раді почути якісний матеріал. Я пишу про те що згідно статті, та й вашої відповіді виходить що ви абсолютно не розумієте правила цього шоу. Виступ обмежений хвилиною, але хто ж вам заважає змусити коміків сміятися з 1 секунди, або порвати їм живота на останній? Якщо ви далі хочете бути коміком, то це шоу хороший стартовий майданчик, але й щоб вас запам'ятали, треба дійти до максимуму, а не просто прийняти участь. Переможець - той хто виграв все!
Назар до Лучанин Показати IP 5 Вересня 2013 14:28
Згоден впринципі там так і написано)
стодоля Показати IP 4 Вересня 2013 22:09
"кожен по своєму з розуму сходить" і в Назара це виходить
Степан Показати IP 4 Вересня 2013 22:41
А я ось незнаю чи сміятись буду я тут на Волинських новинах новин про Палицю як начитаюсь то вже певно більше ніхто і не розсмішить...
SVV до Степан Показати IP 5 Вересня 2013 11:29
Так не читай. І не заздри людині, яка хоч щось робить. Подивись на себе, що зробив ти?
Степан до SVV Показати IP 5 Вересня 2013 11:37
Подивився!!!! Перш за все я не крав!!!!
депутат Показати IP 4 Вересня 2013 23:17
маргінали та безтолочі - ось це визначення ми почули про це явище у розумному та наповненому інтелекті суспільстві... три дні воно на стажуванні не може просидіти.. подивишся на себе в 30 років "квнщик" довбаний!
вАСЬЯ до депутат Показати IP 6 Вересня 2013 12:20
а я поддержую дипутата! той КВН то дебiли примiтивнi гумор на рiвнi 3го класу ще й украiножеру Зеленському пiдмахуюють
Назар до вАСЬЯ Показати IP 6 Вересня 2013 14:57
вАСЬЯ поДДержуй далі!!!Ще одна людина з розумного і наповненого інтелектом суспільства!
Сергей до вАСЬЯ Показати IP 6 Вересня 2013 15:04
дааа вАСЬЯ "дебiли примiтивнi" это такие как ты, которые ничего подобного в жизни не делали и не знают насколько это трудно а только воняют! Парни молодцы! Лично я желаю им удачи! Те кто приносят людям радость занимаются правильным делом!!!
Депутату від Назара Показати IP 4 Вересня 2013 23:41
мда...шановний малось наувазі що цікавіше працювати "в русі" а не в офісі!а здоровенну яму брудних слів залиште при собі!людина яка живе у розумному і наповненому інтелектом суспільстві блін!
Факт Показати IP 6 Вересня 2013 12:44
Пацани займаються тим, що подобається і приносить іншим посмішку. Це прекрасно. Хто був КВНщиком згадує ці миті все життя. Респект!
Назар до Факт Показати IP 6 Вересня 2013 13:38
Дуже дякуємо)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus