USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волиняни вирощують на Херсонщині виноград, персики та абрикоси

10 Жовтня 2008 10:52
Нещодавно директори Камінь-Каширського, Любешівського та Локачинського районних центрів зайнятості відвідали з діловим візитом роботодавців Херсонської області. Про це 10 жовтня повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує Волинський регіональний центр зайнятості , директори відвідували роботодавців, у яких на сезонних роботах працюють волиняни, і обговорити питання співпраці на майбутнє.У селищі міського типу Днепряни Херсонської області директори зустрілися з Володимиром Федченком, заступником виконавчого директора ДП «Дніпрянська аграрна фірма ім. Солодухіна». Він розповів, що на площі 2400 гектарів господарство вирощує черешні, абрикоси, персики, виноград і яблука.  Для того, щоб виростити і зібрати врожаї на такій площі, необхідна чимала кількість працюючих. Ця робота сезонна: починаючи з березня і до листопада підприємству потрібно до 150 працюючих.
Ділова розмова відбулася із фермером Михайлом Сергійчуком із Каховського району. Він вирощує пшеницю, соняшник, помідори, цибулю, утримує 500 голів худоби. Роботодавець облаштував в покинутих  хатах місце для відпочинку працюючих. Забезпечує легальною роботою із достойною заробітною платою.
Директорам центрів зайнятості розповіли про технолога підприємства ВАТ «Завод імені Князя Трубецького» (колишній завод по виготовленню вин імені Леніна) про історію заводу і його відродження. Завод відновлюють, висаджують виноград. А поки що виготовляють невелику кількість  вина із винограду, який купують у фермерів Херсонщини. Тільки у 2010 році розпочнуть виготовлення вин із своїх сортів винограду і будуть відправляти вина у регіони України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus