USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волиняни забезпечені інсуліном на серпень-вересень, – кажуть в управлінні охорони здоров’я

30 Липня 2009 09:31
Нещодавно на Урядовому порталі була оприлюднена інформація, про те, що МОЗ України занепокоєне ціновою політикою в регіонах у питаннях закупівлі інсулінів. Зокрема, йшлося про те, що деякі області України, серед яких і Волинь, забезпечені інсуліном лише до початку серпня. Проте, «Волинські Новини» виконуючий обов’язки начальника управління охорони здоров’я ОДА Іван Грицюк запевнив, що область забезпечена інсуліном на серпень-вересень місяць, а окремими його видами – навіть до жовтня.
 
З тієї суми, яка виділена централізованих коштів на закупівлю інсуліну для дітей та дорослих, ми в області забезпечені на серпень-вересень місяць, – ствердив посадовець. Окремими видами інсуліну навіть довше – до вересня-жовтня, – додав він. Як тільки з’явиться доплата за друге півріччя – препарати відразу будуть закуплені. На інсулін та цукрознижуючі таблетки із загальної суми 5 мільйонів 200 тисяч на рік, 404 тисячі заплановано виділити із коштів місцевих бюджетів, – розповів пан Грицюк. Із цих 404 тисячі районами і містами уже виділено 300 тисяч, а з п’яти мільйонів – половина.
 
 «Із всієї суми, яка є, нам ще не вистачає приблизно 1 мільйона 600 тисяч для повного перекриття до січня. Не вистачало взагалі 2 мільйона, але за рахунок місцевих бюджетів, вдалося зменшити нестачу», – розповів Іван Грицюк.
 
Згідно з результатами моніторингу цін, який проводить МОЗ, вартість 1 флакону (картриджу) препарату інсуліну одного виробника у розрізі регіонів коливається від 4,5 до 62,3 гривень. На запитання, скільки ж коштує картридж на Волині, медик відповів, що це залежить від виду інсуліну і у загальному сказати не можна.
 
До слова, на Волині проживає 14 тисяч хворих цукровим діабетом. Із них 2 тисячі 600 – інсулінозалежні люди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus