USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Волинянин отримав п‘ять років за несплату податків на більш ніж півмільйона

14 Жовтня 2008 15:59
Перебуваючи на посадах директора та головного бухгалтера ПП «Форест» громадянин Віктор Натальчук вчинив ряд умисних злочинів – таким є висновок Луцького міськрайонного суду  щодо господарської діяльності цього неплатника податків, – повідомляють 14 жовтня «Волинські Новини».
Як інформує сайт Державної податкової інспекції у Волинській області, ще на початку року Віктора Натальчука за сприяння співробітників Інтерполу та місцевої поліції знайшли на території Португалії. А кримінальну справу  щодо умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах громадянином Натальчуком, директором ПП «Форест», слідчий відділ волинської податкової міліції порушив ще в 2004 році.
Проте, цей водночас засновник, директор та головний бухгалтер   підприємства із сумнівною репутацією відтоді зник з поля зору податківців та правоохоронців. За сприяння співробітників Інтерполу  на початку цього року його знайшли на території Португалії та доправили в Україну.
Відтак, суд визнав, що екс-директор ПП «Форест» Віктор Натальчук в результаті умисних дій, що виразилися у свідомому  заниженні валових доходів та завищенні валових витрат не нарахував  та не сплатив ПДВ і податку на прибуток на суму 729 403 гривень. Окрім того, вчинив службове підроблення, бо безпідставно у податкових документах завищував податковий кредит з ПДВ.
Несплата податків ПП «Форест», як з’ясувалося в ході слідства, стало звичною практикою на підприємстві упродовж 2002-2003 років. Купівля та продаж лісоматеріалів, брухту чорних та кольорових металів і металоконструкцій, відображення цих операцій в податковій звітності відбувалася з порушенням вимог чинного законодавства у сфері оподаткування.
Окрім того, придбання  металобрухту у 8 суб’єктів господарювання  та подальший його продаж ПП «Форест» здійснювало  без відповідної ліцензії.У судовому засіданні Віктор Натальчук  аргументував такі дії частково браком знань щодо особливостей оподаткування. Втім, вину визнав повністю та докази, зібрані судом, не оспорював, натомість висловив щире каяття.
«Якби волинський горе – бізнесмен не переховувався від слідства на території чужої країни, то ситуація давно була б розв’язана. Таке завершення цієї справи – застереження тим, хто матиме намір трактувати податкове законодавство у власних інтересах. Покарання особи, котра вчинила злочин – неминуче. Коли йдеться про нехтування  інтересами держави, наприклад при сплаті податків, то, як свідчить досвід співпраці правоохоронців різних країн у справі Віктора Натальчука,  ні час,  ні кордони не стали на заваді з тим, щоб  невідворотність  покарання  неплатнику податків стала неминучою», – каже перший заступник голови ДПА у Волинській області, начальник Управління податкової міліції Костянтин Циркун.
П’ять років позбавлення волі без права обіймати керівні посади протягом наступних трьох років з відстрочкою виконання покарання на 3 роки за умови, що Віктор Натальчук не вчинить нового злочину – такий вирок  Луцького міськрайонного суду неплатнику податків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus