USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Вони вибирають велосипед. Добірка друга. ФОТО

16 Травня 2013 19:00
Волиняни, вам знайомі чи малознайомі, відомі чи невідомі, активісти, політики, бізнесмени та громадські й культурні діячі – чому вони захопилися велоспортом чи просто велопрогулянками? Чи долучаться до Велодня 2013?

Про все це - у проекті «Волинських новин», присвяченому розвитку велокультури у Луцьку у партнерстві з «Асоціацією велосипедистів Луцька».

Про своє захоплення велосипедом уже розповіли Захар Ткачук, Петро Гоцалюк та Сергій Годлевський. Сьогодні ж лучани продовжують ділитися, чому їм полюбилися велосипеди:

Фотохудожник Віктор Чухрай

Віктор Чухрай:
«Років 50 уже їжджу. Це з дитинства, як тільки почав ходити. Я люблю дві речі: велосипед і літак. Ненавиджу машину. Велосипед – це частина тебе, незалежний вид транспорту. Це дуже здорово, легко, невимушено і економічно вигідно. Для мене як ходити, так і на велосипеді їздити, іншого не знаю. Яка велосипедна інфраструктура у Луцьку? Де та інфраструктура у цій країні може бути? Її ніколи не було і нічого не буде. Ні велосипедних доріжок, нічого…Напевно, люди, які напакували транспортом наші міста, не уявляють, що вони зробили. Компанії, які сприяли продажу автомобілів. Вони створили колапс цього року. Це було видно по Луцьку і Києву. Цей колапс буде чим далі, тим гірший. Чи на «Велодні» буду, не знаю, але для мене кожен день – це Велодень».


Керівник Ківерцівського відділення «Приватбанку» Сергій Ольхович

Сергій Ольхович ділиться:
«Це третій рік, що я їжджу на роботу велосипедом із Луцька у Ківерці. І для здоров’я корисно, і зарядку робиш. Вирішив, що зручно, час економиться. Ввечері можна більше часу побути із сім’єю. 15 кілометрів займає 35 хвилин. Почав працювати у Ківерцях і побачив, що тут як китайці - усі на велосипедах. Спочатку була службова машина - я нею їздив, а потім почав громадським транспортом, але ним по часу довше. І туди і назад.

А так - для здоров’я користь. Чи поважають велосипедистів водії авто? Швидше ні, чим так. Багато що залежить від водія. Щодо інфраструктури… Якщо по трасі їдеш, то є частина узбіччя, яке заасфальтоване, то там більш-менш нормально, а так - інфраструктури нема. Плануємо брати участь у «Велодні» усією сім’єю. Останні два роки я був учасником. Зараз готуємося».


Музикант, гітарист гурту Flyzza Сергій Гончаренко

Сергій Гончаренко розповідає:
«Перший раз сів на велик вже й не пам'ятаю коли… А свій перший нормальний вел, шосейник, купив минулої весни, коли був у Німеччині. Відтоді ганяю майже щодня. Якби була у мене машина, велосипед би не покинув, шосейник- це ж така романтика! У луцькому Велодні участі не брав, але планую. Шосейник має свої плюси: малий шустрий, заправляти не треба. На ньому проїдеш там, де не проїде машина і навіть мотобайк. А ще велосипед можна тримати в хаті.»



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
байкер Показати IP 17 Травня 2013 11:45
"...а так - інфраструктури нема..." як нема? є! біля міської ради чудова велостоянка для мотоциклів! :D

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus