USD 39.65 39.97
  • USD 39.65 39.97
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.15

Ворог модернізував «Шахеди», щоб були менш помітними для радіолокаційних систем, – Ігнат

8 Вересня 2023 19:38
Восени ворог може здійснювати обстріли України різним озброєнням, зокрема, зенітні ракети, ракети малого радіуса дії, РСЗВ, КАБ, а також високоточні ракети, які продовжує виготовляти на своїх потужностях.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» сказав речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Укрінформ.

«Озброєння, яке ворог застосовує проти нас, різне. Ворог буде і може застосовувати і зенітні ракети, і РСЗВ, а також ракети невеликого радіуса дії саме по прифронтових територіях, куди можуть діставати ці засоби. Також не забуваємо про використання ворогом керованих авіабомб, які тактична авіація постійно використовує. Тактичні Су-35 з Азовського моря перш за все застосовують ці бомби. Далі – це ракети далекобійні, високоточні, про які нещодавно говорили в ГУР , яких менше 600 у наявності у окупанта. Це крилаті ракети, балістичні, аеробалістичні, які ворог має у невеликій кількості, але продовжує їх виготовляти на своїх потужностях», – розповів Ігнат.

Також він додав, що Росія зараз зосередилася і на виробництві ударних дронів.

«У цьому напрямку нам також треба думати про протидію цим засобам», – сказав Ігнат.

Також, як додав речник Командування Повітряних сил ЗСУ, росіяни вже переробили фугасну авіаційну бомбу під керовану, тобто збільшили їй радіус застосунку, щоб не входити в зону ураження.

«Ворожий винищувач з відстані 50 км від лінії зіткнення може запустити цю бомбу з висоти понад 10 тис. м, і вона пролетить 70 км для ураження наших позицій. Так, вони хочуть їх ще модернізувати, можливо їх блоки керування, щоб вона була влучнішою. Ми бачимо зараз, що ці бомби не перший місяць застосовуються, і влучність їх не є високою. Вони часто потрапляють і в житлові будинки, цивільні об’єкти, ворог бере кількістю», – сказав Ігнат.

Що стосується БПЛА типу «Шахед», то, за словами Ігната, за рік використання цих засобів ворог зробив їх менш помітними для українських радіолокаційних систем. Фахівці, які досліджують фрагменти чи вцілілі апарти, знаходять там певні елементи модернізації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 8 Вересня 2023 21:30
це все завдяки санкціям

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus