USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ворог проводить приховану мобілізацію і хоче перекинути близько тисячі вагнерівців у напрямку Києва, – Генштаб

8 Березня 2022 19:30
Як повідомив Генеральний штаб ЗСУ в оперативній інформації станом на 18:00 8 березня, противник здійснює приховану мобілізацію, щоб поповнити втрати. Також для зупинки відтоку особового складу військове керівництво Збройних сил РФ вирішило заборонити розривання контрактів на проходження військової служби.

Триває тринадцята доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню.

На Східному напрямку угруповання Об’єднаних сил веде оборонну операцію у Донецькому, Слобожанському та частині Таврійського операційних районів. Триває кругова оборона Маріуполя.

На Північному та Західному напрямках продовжується ведення оборонної операції у Поліському, Волинському та Сіверському операційних районах.

Угруповання сил і засобів оборони Києва продовжує відбиття наступу та стримування противника, здійснює його ураження та стійке утримання оборонних рубежів навколо міста.

Визначеними силами ЗСУ продовжують оборону Чернігова.

На Півдні здійснюється прикриття морського узбережжя, ведеться оборона Миколаєва та прилеглих населених пунктів.

На інших напрямках проводиться стабілізаційна операція та виконуються завдання територіальної оборони.

Угруповання Повітряних сил ЗСУ здійснює відбиття зосереджених ракетно-авіаційних ударів та засобів повітряного нападу противника, протиповітряне прикриття об’єктів критичної інфраструктури України та угруповань військ.
За наявною інформацією, з метою поповнення втрат противник здійснює приховану мобілізацію під виглядом навчальних зборів. Також з метою припинення відтоку особового складу військовим керівництвом ЗС РФ прийнято рішення про заборону розривання контрактів на проходження військової служби.

З метою посилення угруповання військ на напрямку Києва окупанти планують перекинути до тисячі бойовиків зі складу приватної військової компанії «Ліга» (колишня ПВК «Вагнер»).

Порушуючи вимоги міжнародного гуманітарного права, окупанти продовжують утримувати цивільне населення в якості заручників, пошкоджують цивільні будинки, грабують місцевих жителів, здійснюють диверсії на об’єктах цивільної інфраструктури, розміщують озброєння і військову техніку в густонаселених кварталах населених пунктів, викрадають автомобільну техніку та ведуть бойові дії у цивільному одязі.

Станом на цей час противник значно знизив темпи просування, його особовий склад деморалізований.

Нагадаємо, орієнтовні втрати ворога зранку 8 березня становили:

- понад 12 тисяч осіб особового складу;

- 303 танки;

- 1036 бойових броньованих машин;

- 120 артилерійських систем різного калібру;

- 56 реактивних систем залпового вогню;

- 27 засобів ППО;

- 48 літаків;

- 80 гелікоптерів;

- 474 одиниці автомобільної техніки;

- три легкі швидкісні катери;

- понад 60 цистерн з паливом;

- сім безпілотників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
! Показати IP 8 Березня 2022 20:54
Боже, врятуй Україну!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus