USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Воїн» дарує хлопцям з волинських сіл «квиток» у спортивне майбутнє

23 Листопада 2018 07:00
Соціальний проект «Воїнами не народжуються», який реалізовується на Волині Ігорем Алексєєвим та спортивним клубом «Воїн», окрім всього, ще й дає шанс хлопцям із сільської місцевості стати зірками великого спорту.

Про це повідомляє прес-служба СК «Воїн».

Так, п’ятеро вихованців клубу, які родом з Любешівського та Маневицького районів, кілька років тому переїхали до Луцька, аби здобувати освіту та займатися у «Воїні». Результати не забарились. Вони навчаються та проживають у правознавчому ліцеї Луцька, маючи намір продовжити навчання у вузах, а ще – кожен з них уже має чемпіонські титули.

До слова, у клубу «Воїн» із луцьким ліцеєм, що на Дубнівській, особливі приязні відносини. Його директор Анатолій Дудич, як розповів старший тренер «Воїна» Андрій Зінчук, завжди йде на зустріч клубу та допомагає виховувати хлопців. Вони разом: батьки, тренери, педагоги, контролюють успішність юних «воїнів», підтримують, а часом, коли потрібно, то від них дістається вихованцям і на горіхи. Хоча такі випадки, як зізнався тренер з директором ліцею, поодинокі…

ДО ЛУЦЬКА – ЗА ОСВІТОЮ ТА ПЕРЕМОГАМИ

Ліцеїсти Ваня, Юра Пасичі та Ваня Поремчук – з села Деревок Любешівського району. Саме там діє філія клубу «Воїн», де тренер Василь Корець навчає дітей греко-римській боротьбі. Якщо він бачить у своїх вихованцях потенціал та бажання тренуватися, то рекомендує їхнім батькам віддати хлопців до Луцька.

«На власному прикладі знаю: якби батьки вчасно не віддали мене на навчання в Луцьк, то я б не мав можливості реалізувати свій спортивний потенціал, тому, якщо бачу у своїх вихованцях – потенційних чемпіонів, то хлопцям і їхнім батькам раджу переводитись до Луцька, адже тут – на базі клубу «Воїн» більше можливостей для подальшого розвитку спортсменів», - зізнається професійний борець, бронзовий призер Чемпіонату Європи з греко-римської боротьби, призер Чемпіонат світу з самбо Василь Корець.

Саме це він порадив батькам Пасичів та Поремчука. Брати-чемпіони Юра та Іван Пасичі вже третій рік навчаються в ліцеї-інтернаті та відвідують «Воїн».

«Батьки спочатку не хотіли відпускати, довго думали, але після того, як з ними порозмовляв тренер Андрій Зінчук, який запевнив, що особисто відповідатиме за нас, вони погодилися. «Воїн» нам відкрив світ спорту, відкрив можливості. На Чемпіонаті Європи з бойового самбо я зайняв друге місце, а брат Юра став чемпіоном», - поділився думками Ваня Пасич.

До речі, після закінчення школи він планує вступити на фізкультурний факультет, щоб надалі займатися спортом.

«Ми домовляємось з батьками хлопців, гарантуємо, що беремо відповідальність за їхніх дітей на себе і переводимо їх до Луцька на навчання у правознавчому ліцеї. Аргумент один – у Луцьку на дітей чекають перспективи, відкриваються нові можливості… Після навчання у них тренування, вони під наглядом, їздять на змагання Україною, бачать світ…», - каже тренер Андрій Зінчук.

Денис Михальчук родом з села Четвертня Маневицького району.

Рік тому він почав навчатися в ліцеї, де познайомився з братами Пасичами, після розмови з яким теж прийшов у клуб «Воїн».

«Мені з дитинства подобалися змішані єдиноборства, тому я одразу обрав «Воїн», - розповів Денис.

Рік тренувань не були даремними. З нещодавнього Чемпіонату Європи з бойового самбо Денис Михальчук повернувся зі «сріблом».

«Я хочу стати поліцейським, тому спорт для мене – частина мого життя»,- поділився планами Денис.

До слова, за результатами ЗНО-2018, половина дітей, які навчалися у луцькому правознавчому ліцеї, вступили до вузів системи МВС.
ТРЕНЕРИ ТА ПЕДАГОГИ ЯК ДРУГІ БАТЬКИ

Директор луцького ліцею Анатолій Дудич переконаний, що клуб «Воїн» започаткував перспективну соціальну ідею – проект «Воїнами не народжуються».

«Хороший задум у тренерів – не просто тренувати, а виховувати майбутнє України, дітей, які не лише фізично загартовані, а й розумні та порядні», - вважає директор.
Тому цілком очевидно, що тренери «Вона» та педагоги ліцею стали другими батьками для своїх вихованців. Вони не просто їх навчають чи тренують, вони їх виховують!

«Те, що хлопці вміють битися, це не значить, що вони застосовують свої вміння в ліцеї. Такого не було, щоб вони десь розмахували кулаками», - розповіла класний керівник Юри Пасича Ніна Сімонова.

Як і директор ліцею, вчителька теж вважає, що чим більше діти зайняті у гуртках чи спортивних секціях, тим менше у них часу на шкідливі звички та погані компанії.

«Мене тішить співпраця з клубом «Воїн». Ми часто зідзвонюємося, зустрічаємось, я інформую тренерів про навчальні успіхи хлопців, їхню дисципліну… Якщо виникають певні проблеми, то ми разом з тренерами їх вирішуємо.

В клубі правильно розставлені пріоритети. Діти знають, що навчання в школі – це основне, бо якщо будуть досягнення в навчанні, то вони з’являться і в спорті», - каже Анатолій Дудич.

За словами, тренера Андрія Зінчука, траплялися випадки, коли діти казали, що з навчанням усе добре, а насправді успішність «кульгала».

«От Пасичі якось навіть в мене вдома до уроків готувалися, вірші вчили…», - з посмішкою пригадав їхній тренер.

Як би не було, та вихованці клубу «Воїн» добре знають, що воїнами не народжуються, ними стають завдяки успішному навчанню, самовдосконаленню, посиленим тренуванням та роботі над собою. Саме це щоразу їм повторюють на тренери та вчителі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus