USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Встановили організатора замаху на депутата Соболєва

17 Грудня 2019 15:16
25-річний уродженець Росії вважається причетним до замаху на депутата Київської обласної ради В’ячеслава Соболєва, під час якого загинув його трирічний син, вважається Про це УНН повідомляє з посиланням на повідомлення пресслужби прокуратури Києва.

«Прокуратурою міста Києва спільно зі слідчими столичної поліції за результатами проведення комплексу оперативних та негласних слідчих (розшукових) дій вдалося встановити особу, яка, за версією слідства, організувала замовне вбивство місцевого депутата в центрі Києва, в результаті якого загинув 3-річний хлопчик.

Причетним до організації злочину слідство вважає 25-річного уродженця Російської Федерації, який залучив як виконавця 20-річного колишнього бійця АТО, що мав досвід участі у бойових діях, у тому числі як

снайпер, та з яким він познайомився в зоні проведення ООС на території Донецької області», – йдеться у повідомленні.

Під час особистої зустрічі, яка відбулася в одному з ТРЦ столиці, чоловік запропонував виконавцю вчинити вбивство депутата за грошову винагороду у розмірі 40 тис. доларів США, на що останній погодився.

«Для реалізації плану організатор надав стрільцю інформацію про потерпілого, спосіб його життя, адреси проживання, роботи тощо, а також забезпечив його вогнепальною зброєю, транспортним засобом та профінансував інші витрати, у тому числі оренду гаража для зберігання знаряддя вбивства. Свої інструкції щодо організації злочину чоловік надавав виконавцю у месенджері Telegram, а сам напередодні вчинення злочину виїхав за межі України для забезпечення алібі.

У цей час виконавець разом з особою, яку він залучив як співучасника, самостійно визначив місце для здійснення вбивства – майданчик біля ресторану в центрі Києва, де постійно з’являвся потерпілий. Увечері 1 грудня 2019 року, коли депутат разом з дружиною та 3-річним сином сіли в автомобіль, виконавець здійснив постріл, смертельно поранивши хлопчика», – повідомили у прокуратурі.

На підставі зібраних у ході слідства доказів прокуратура міста Києва погодила повідомлення про підозру 25-річному уродженцю Російської Федерації в організації вбивства на замовлення за ч. 2 ст. 15, п.11,12 ч.2 ст.115 КК України.

У прокуратурі додали, що наразі вирішується питання щодо оголошення його у міжнародний розшук. Робота щодо встановлення замовника злочину триває.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СТРІЛЯЛИ З НОМЕРА ХОСТЕЛУ: У ПОЛІЦІЇ РОЗПОВІЛИ ПОДРОБИЦІ РОЗСЛІДУВАННЯ ЗАМАХУ НА СОБОЛЄВА

Нагадаємо, у Києві увечері 1 грудня невідомі обстріляли автомобіль Range Rover депутата Київської обласної ради В’ячеслава Соболєва. В результаті замаху від поранення в голову загинув 3-річний син депутата Олександр.

Раніше стало відомо про те, що В’ячеслав Соболєв кілька років перебуває у жорсткому конфлікті з впливовим «донецьким» суддею. Йому і його родині надходили погрози, зокрема фізичної розправи.

2 грудня поліція затримала двох підозрюваних. За інформацією джерела OBOZREVATEL, їхні прізвища – Семенов і Лаврега.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus