USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вулкан на Канарах зруйнував майже 900 будівель, лава вкрила понад 17 гектарів

30 Вересня 2021 19:11
Виверження вулкану Кумбре-В’єха на іспанському острові Пальма посилилося, унаслідок руйнівної дії стихії вже зруйновано майже 900 будівель.

Про це повідомляє El Pais, передає Укрінформ.

Згідно з останніми оцінками експертів іспанського Національного географічного інституту, на шляху до океану лава вже знищила 855 будівель, ще 126 споруд зазнали часткових пошкоджень.

Загальна протяжність зруйнованих стихією автошляхів становить 27,4 кілометра, в цілому вулканічна лава вкрила приблизно 17,2 га землі, дійшовши до узбережжя океану.

Як зазначається, сьогодні людям з деяких будинків, розташованих поруч з зоною найбільшого ризику, дозволять повернутися та забрати частину власного майна.

Як ми писали, 19 вересня на іспанському острові Ла-Пальма, який входить до складу Канарського архіпелагу, почалося виверження вулкана Кумбре-В’єха. Зруйновано не менше 185 будівель, евакуйовано понад 5700 осіб. За словами вулканологів, лава з вулкана, що вивергається на Канарських островах, досягла океану.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus