USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вулицю у центрі Луцька пропонують назвати на честь Вітовта Великого

22 Березня 2016 13:10
Вшанувати пам'ять князя, який був коронований у Луцьку, назвавши на його честь вулицю у центрі міста, пропонують члени профільної комісії міськради.

Про це йшлося під час засідання тимчасової комісії міськради з питань впорядкування назв вулиць Луцька 22 березня.

Члени комісії розглянули звернення колективу СНУ імені Лесі Українки щодо назви однієї з вулиць міста на честь князя Вітовта Великого. Автори звернення наголошують на вкладі великого князя династій Гедиміновичів у процес євроінтеграції. Депутат міськради Павло Данильчук зауважив, що звернення слушне, адже варто назвати бодай одну вулицю на честь князів, які були короновані у Луцьку. Він рекомендував назвати вулицю на честь Вітовта у центральній історичній частині міста, а не у спальних районах, таких як 33-й чи 40-й квартал. Він зауважив, що у кожному місті Польщі є назви вулиць на честь подібних історичних постатей. Отже, він пропонував перейменувати вулицю Крилова на честь Вітовта Великого.


Голова комісії Юлія Вусенко зазначила, що 36 мешканців вулиці Крилова підписали звернення з проханням не перейменовувати їхню вулиці. Вони провели загальні збори та закликали не змінювати назву вулиці, що носить ім’я знаного їм з дитинства байкаря.

Нагадаємо, що під час минулого засідання комісії вулицю Крилова рекомендували перейменувати на честь польського письменника Юзефа Лободовського.

Представниця Інституту національної пам’яті Леся Бондарук зауважила, що ті ж самі мешканці, значна частина яких російськомовні, протестували проти перейменування вулиці на честь Євгена Сверстюка ще у травні минулого року. Вона зазначила, що Юзеф Лободовський протягом двох років видавав альманах «Волинь», мешкаючи саме на цій вулиці, тож її слушно перейменувати на його честь.

Після дискусії серед членів комісії, вирішили до наступного засідання напрацювати пропозиції щодо перейменування однієї з вулиць у Луцьку на честь Вітовта Великого. Також планують напрацювати нові пропозиції щодо варіантів перейменування вулиці Крилова. Члени комісії організують зустріч з мешканцями вулиці щодо обговорення цього питання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Лучанка Показати IP 22 Березня 2016 13:21
ееее,шо за бридотина!
З Крилова Показати IP 22 Березня 2016 16:38
коментар було видалено
Я живу на вул Крилов Показати IP 22 Березня 2016 18:50
Щодо значної кількості російськомовних то це відверта брехня та наклеп (сором представнику Інституту Національної Памяті). Ми усі українці і україномовні. Подібні наклепи це ницо і примітивно! Підписали не просто 36 жителів, а 36 представників від квартир і установ. Спершу зробіть капітальний ремонт фасадів з утепленням, і ремонт дахів. Про, що пані Лесі Бондарук і пану Шибі вказали першого разу. На, що видно останні дуже образились. Досить видурювати. А то їм бач неподобається що Золотий Дукат на вул Крилова. Поряд з вул Крилова є вул Пушкіна, вул Шевченка, вул Лесі Українки, усі на честь кого названо проживали у часи Російської Імперії. Крилов мав відношення до козацтва. Не з того почали комісія. Я особисто не проти вулиці Вітовта Великого чи Андрія Кузьменка (Скрябіна) але не з цими обдертими фасадами та діравими дахами. Спершу ремон - не лише жителі вулиць повинні відчувати дискомфорт, за фантазії окремих пропагандонів. Ремонт дороги то для автомобілів а не для жильців "вул Вітовта Великого".
122 Показати IP 22 Березня 2016 23:06
Цікаво, що ці трутні будуть робити коли перейменують всі вулиці ?
Хто зна до 122 Показати IP 23 Березня 2016 08:33
Хто такі Євгена Сверстюка, Юзефа Лободовського ? Це такий совок. Найгірше, що ті, що били себе у груди і демонстрували, що боряться з совком у реальності совкові методи пропаганди взяли за основу, як куйло з кремля з фашизмом, фашистськими методами, пряма аналогія. А совок з мерії це підтримує, де еволюція у підходах то капець.
Слідопит Показати IP 23 Березня 2016 11:06
Відверта брехня та наклеп це стиль життя представника Інституту Національної Памяті нешановної Бондарук...А ще вона жорстока та підступна....Відомий догхантер ....і свою нещасну дитину навчила ненавидіти все живе
До Слідопита до Слідопит Показати IP 23 Березня 2016 13:38
А ким вона була до Інституту Національної Памяті бо такими народжуються рідко. Людиноненависть це наслідок середовища виховання.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus