USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Ввівши надзвичайний стан в енергетиці, уряд розписався у власній неспроможності, - УКРОП

16 Лютого 2017 11:49
Тимчасові надзвичайні заходи в енергетиці – це не вихід з енергетичної кризи. Навпаки – це консервація проблем та поглиблення корупції через запровадження ручного управління галуззю. Про це йдеться у заяві «Українського об'єднання патріотів – УКРОП», інформують у прес-службі партії.

"Запровадивши надзвичайні заходи на ринку електроенергії, уряд, насамперед, розписався у власній неспроможності та небажанні гарантувати енергетичну незалежність України.

Вугільні шахти, які добувають необхідний Україні антрацит, опинилися під контролем проросійських бойовиків. Однак за увесь час окупації Донбасу Кабмін не подбав про диверсифікацію джерел постачання палива для українських ТЕС, переведення їх на альтернативні марки вугілля, збільшення виробництва атомної електроенергії чи її закупівлю за прийнятними цінами. І якщо перекриття постачання вугілля лише трьома гілками залізниці, яке здійснили учасники торговельної блокади, штовхнуло уряд на запровадження фактично надзвичайного стану в енергетиці, то страшно навіть уявити, на які капітулянтські кроки пішли б наші керманичі, якби одного дня Путін наказав своїм маріонеткам не продавати Україні вугілля взагалі", - йдеться у тексті заяви.

У партії УКРОП вважають, що тимчасові надзвичайні заходи – це не вихід з енергетичної кризи. Навпаки – це консервація проблем та поглиблення корупції через запровадження ручного управління галуззю.

"Ми переконані, що критичний стан в енергетиці, про який говорить Кабінет Міністрів, викрив не лише безвідповідальність українських можновладців, а й їхні підкилимні бізнес-домовленості з Росією та українськими олігархами, які мають фінансову зацікавленість у тому, щоб Україна купувала вугілля з Донбасу за світовими цінами.

УКРОП вимагає ухвалення закону про тимчасово окуповані території, який покладе край торгівлі з терористами, та створення Тимчасової слідчої комісії для перевірки двостороннього товарообігу між Україною і так званими ЛНР та ДНР. Інтереси окремих осіб не повинні ставитися вище від національних інтересів України, які полягають в енергетичній незалежності від РФ та підконтрольних їй псевдореспублік", - заявляють у партії УКРОП.

У прес-службі партії наголошують, що наразі ми є свідками того, як чинний Кабінет Міністрів замість того, щоб стати урядом національного порятунку, перетворюється на уряд національної капітуляції.

"Розплачуються за все це прості українці, яким спочатку підвищили тарифи на електроенергію, а тепер відключатимуть її.

Керівництво держави продовжує випробовувати терпіння свого народу, який і без того обурений соціальною несправедливістю. Це небезпечні й непродумані кроки, як і намагання перекласти відповідальність за ситуацію в енергетичній галузі на учасників торговельної блокади", - йдеться у заяві УКРОПУ.

Нагадаємо, 2 лютого депутати Волинської обласної ради звернулись до Верховної Ради, Президента України і Кабміну щодо підтримки торговельної блокади з тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей. Проект звернення від імені депутатів вніс голова Волинської облради голова Волинської обласної ради, член президії політради УКРОПу Ігор Палиця. Він зауважив, що не йдеться про гуманітарні вантажі, адже на тих територіях знаходяться громадяни України.

З лютого в ефірі каналу «Нова Волинь» Ігор Палиця нагошував на тому, що Україна повинна припинити купувати вугілля та електроенергію з тимчасово окупованих територій «Тому що так ми фінансуємо тероризм», - зазначив Ігор Палиця та наголосив на необхідності встановити торговельну блокаду. 6 лютого «Українське об'єднання патріотів – УКРОП» оприлюднило заяву про підтримку торговельної блокади Донбасу. У заяві йдеться про те, що повна блокада обігу товарів між Україною та окупованими районами Донбасу – це один із жорстких і дієвих засобів для зупинки агресора і його поплічників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 16 Лютого 2017 11:56
справа не у неспроможності. свій інтерес у цьому бізнесі мають чимало керманичів з банкової і грушевського по обидва боки вулиці
цікавий Показати IP 16 Лютого 2017 12:25
".....Наш політичний клас-це макітра з варениками.Інколи її струшують, ті що були нагорі,опиняються внизу і навпаки.Але все одно всі вареники залишаються в сметані....." М.Попович.
саня Показати IP 16 Лютого 2017 12:45
нічогодоброго поки банда сидітиме у Києві не буде. А Гунчик покидьок допомагає із лакеями із адміністрації грабувати волинян.
Анатоль_ Показати IP 16 Лютого 2017 13:31
Нічого не поробиш, любі мої краяни, треба нам всім стиснути зуби та терпіти!
Анонім до Анатоль Показати IP 17 Лютого 2017 09:57
Сам терпи!
dddd Показати IP 17 Лютого 2017 20:12
ця влада все більше нагадує (попереднюков..-говнюків)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus